Verwarde ex-militair gaat schuilen in punker

OOSTENDE – Op de kustboulevard heeft zich vannacht een wel heel luguber ongeval afgespeeld, waarbij een 24-jarige man om het leven is gekomen. Verschillende ooggetuigen, die momenteel worden opgevangen door de dienst Slachtofferhulp, bevestigen dat de dader, voormalig beroepsmilitair Peter de G. (39), bijzonder driest te werk ging. De man kon na de feiten worden overmeesterd en gearresteerd.

Het centrum van Oostende (Foto Friedrich Tellberg - CC BY 2.5)
Het centrum van Oostende (Foto Friedrich Tellberg – CC BY 2.5)

Het drama speelde zich af op de druk bezochte Albert 1-boulevard, midden in de Oostendse uitgaansbuurt. Getuigen bevestigen dat er opeens een luide knal hoorbaar was, afkomstig van een klapband van een passerend voertuig. Na de knal ging Peter de G. totaal door het lint. Hij sloeg in paniek, haalde een mes boven, en ging zonder aanleiding het slachtoffer, dat op het moment van de feiten een lederen jas droeg en zijn haar in een hanenkam had gemodelleerd, te lijf.

De 24-jarige Ben S. was kansloos. Getuigen en parket bevestigen dat de jongeman werd opengereten van de hals tot de benen, waarop Peter de G. vruchteloze pogingen ondernam om in het toegetakelde lichaam te kruipen. Leopold Dillen, de woordvoerder van het Oostends parket, kon ons kort te woord staan.

Dillen: “Wij kunnen u inderdaad bevestigen dat Peter de G. na de feiten probeerde binnen te kruipen in het lichaam van de jongeman. Voorlopig wordt aangenomen dat het geluid van de klapband een posttraumatische stressreactie heeft getriggerd bij de ex-militair. Wat er dan doorgaans gebeurt, is dat de officier in kwestie op zoek gaat naar een bunker om in te schuilen. De verwarring bij Peter de G. moet op het moment van de feiten echter dusdanig zijn geweest, dat hij een punker verwarde met een bunker. Dit kan iedereen overkomen natuurlijk, maar het is uiteraard bijzonder vervelend voor familie en vrienden van het slachtoffer. We zijn dan ook gestart met een sensibiliseringscampagne binnen het Belgische Leger, waarbij we extra de aandacht willen vestigen op het verschil tussen de letters ‘P’ en ‘B’. Het verschil is soms klein, maar de feiten van afgelopen nacht moeten ons leren dat een correcte spellingsperceptie levens kan redden.”

Laat een reactie achter