“Prinses Elisabeth verwekt in Thaise slaapkamer, keuken, badkamer, trappenhal, nogmaals slaapkamer en biljartzaal”

BANGKOK – Fernand Huts, bedrijfsleider van het Antwerpse logistieke bedrijf Katoen Natie, heeft het preutse imago van prins Filip en prinses Mathilde een ferme deuk bezorgd op hun handelsmissie in Thailand. In een toespraak in aanwezigheid van het prinsenpaar deed hij een boekje open over de omstandigheden toe waarin prinses Elisabeth, de oudste dochter van Filip en Mathilde, werd verwekt tijdens een vorig bezoek van het prinsenpaar aan Thailand. Filip en Mathilde waren op bezoek in de industriezone Map Ta Phut, enkele honderden kilometers van de hoofdstad Bangkok, om het nieuwe distributiecentrum van Katoen Natie te openen, toen Huts zijn onthutsende uitspraken deed.

“Thailand is het land van hongerlonen, kindersterfte en prostitutie, maar ook van romantiek,” oreerde de baas van Katoen Natie. “Bij de opening van een andere logistieke hal op 14 februari 2001 waren de prins en de prinses hier ook. 14 februari, dat is Valentijnsdag, ook hier in Thailand. Het was me opgevallen dat de prins en de prinses toen verstek lieten gaan voor het avonddienst. De hotelmanager, een goeie vriend van me, wist later te vertellen dat het prinselijke paar wild tekeer ging in de slaapkamer van hun luxe-appartement. En daarna hebben ze de oudste beweging ter wereld liggen maken in de aangrenzende keuken, zonder boe of ba boenk op de tafel. Toen hadden ze er nog niet genoeg van, en hebben ze liggen rampetampen in het bubbelbad, op de badkamervloer, en in de douche. En kinky als ze is, wilde Mathilde het daarna ook nog op een paar openbare plaatsen doen. Gewoon voor de kick hebben ze dan liggen buffelen als prehistorische dieren in de trappenhal. Na klachten van de andere gasten hebben ze ze zelfs beleefd moeten vragen om de biljartzaal te verlaten. Naar verluidt heeft het personeel nog de hele nacht wilde oerkreten uit allerlei kamers van het hotel horen opstijgen. En kijk, een kleine negen maanden later is prinses Elisabeth geboren.”

Consternatie

De ontboezemingen zorgde voor lichte consternatie. De prins en prinses hoorden de hele toespraak echter aan zonder tussen te komen, al liepen hun kaken zichtbaar steeds roder aan. De omgeving van de prins, duidelijk verveeld met de affaire, probeerde vragen van de pers af te blokken. Maar dat was buiten Huts zelf gerekend. Op de vraag of hij zo niet voor een protocollair incident zorgde, antwoordde hij dat hij van protocol niets kent. Om daarna zijn verhaal nog eens over te doen. En nog eens. En later aan de bar van het hotel nog eens.

Laat een reactie achter