Nieuwe tuninghype verovert Vlaanderen

WINGENE – Een merkwaardige trend verovert de tuningwereld. Keuringscentra stellen sinds het begin van deze week vast dat steeds meer auto-eigenaars een golfbalpatroon aanbrengen in hun carrosserie. Vooral in de streek rond Wingene verspreidt de rage zich als een lopend vuurtje.

– van onze gastcorrespondent Batavus Natstoppel –

Tuners zouden vanop grote hoogte ijsblokjes uitstorten over hun wagen om dit golfbalpatroon te verkrijgen.
Tuners zouden vanop grote hoogte ijsblokjes uitstorten over hun wagen om dit golfbalpatroon te verkrijgen.

Volgens SBAT-woordvoerder Eduard Ralentis doen de tuners dat om de aerodynamica van hun voertuig te verbeteren. “Zoals de putjes in een golfbal de luchtweerstand gevoelig verminderen, verbeteren ook de deukjes in de carrosserie de aerodynamica van de wagens. Hierdoor kan met hetzelfde vermogen een hoger rendement bekomen worden. Dit resulteert in respectievelijk hogere snelheden of een lager verbruik.”

Hoe de tuners er in slagen om het golfbalpatroon aan te brengen, blijft voorlopig een raadsel. “Een hamer lijkt me uitgesloten, daarvoor is het patroon veel te regelmatig”, gist Franky Laplanque van het keuringscentrum in Tielt. “Ik vermoed dat de tuners een emmer hebben gevuld met ijsblokjes, en die vervolgens van op grote hoogte – vanaf het hoogste balkon in een appartementsblok, bijvoorbeeld – uitgestrooid hebben over de wagen. Alleen een dergelijke impact van kleine, harde voorwerpen kan zulke mooie golfbalpatronen bewerkstelligen.”

Keuring

Wie erover denkt om zijn auto ook op deze manier te tunen, denkt beter even na. “Veranderingen van deze aard vallen onder de regeling van car tuning”, weet Ralentis. “Momenteel kost de keuring van een getunede wagen 6 euro extra aan de klant. Dat is 20 procent meer dan het gewone tarief. Als je uitgaat van de schatting dat bijvoorbeeld in Oost-Vlaanderen een kwart tot de helft van de wagens recent op deze manier werden behandeld, verwachten we dat onze inkomsten netto meer dan 5 procent zullen stijgen!”

21 reacties op "Nieuwe tuninghype verovert Vlaanderen"

 1. Ooit gehoord van de stofm daw langs hier in wingene gehad hebben. Mijn auto heeft er ook van :@ dees is grote zever! Ik vind dit zeer ongepast voor degene die schade aan de auto hebben die ze zelf niet wilden :@ van zulke dingen wordt ik woest !

  Beantwoorden.
  1. commissariaat Wingene · Bewerken

   volgens het gemeentereglement van Wingene zijn de bewoners verplicht om hun wagen binnen te zetten tijdens stofm’s. U kan een GASboete verwachten binnen de 5 werkdagen. Met hoogachting

   Beantwoorden.
   1. Freddy, zijde gij dat ?
    Ge moogt tiene niet beGASsen, ze is blondt en heeft een stofm overleeft.
    En ge gaat in café ’t Molenhof, Peetje Klakke, de Contrefort of De bruine Kroeg nooit meer binnen mogen gaan.

    Niet doen Freddy

    Beantwoorden.
     1. Dart, gezien hun vertrekpunt lijken de gasbelletjes niet echt vanuit het darmkanaal te vertrekken. Is de toegekende GASboete dan van het type “het ongeoorloofd opsluiten van een dier onder menselijke kledingstukken”? Een héél stoute poes, misschien??? Dat zou meteen verklaren waarom hondje Poeffie, na de eigen ontlasting, zo enthousiast komt aangestormd…

     2. Ward, you dirty minded sneaky devil…
      De gas boete is voor:
      – geluidsoverlast veroorzaakt door die ghetto-blaster.
      – wilkamperen
      – samenscholing
      – niet aan de leiband houden van de hond
      – verstoren van Vlaamsche Leeuwen in hun natuurlijke habitat
      – het gras betreden

     3. Hoe? Is het consumeren van wilkam-peren nu ook al verboden?
      Oh ja, ik snap het al: het is dáárvan dat Poeffie ’t schijt heeft gekregen… (vooralsnog niet beGASt).

 2. Aan thomas tis dan nen vreende domn want alle autos dat buiten stonden eijn afhankelijk van de rampenfonds. De storm moet eerst erkend worden door de federale regering als storm voor daj geld zou kunnen krijgen en da kan nog 3 jaar duren vo dajt geld dan ook ziet

  Beantwoorden.
  1. Tine, Tine, meiske toch! Waarom je zó opwinden? Je moet de zaken niet zo persoonlijk opnemen: de volgende keer gewoon wat voorzichtiger zijn als er nog eens een golfbaltornooi georganiseerd wordt!
   En als je wagen té fel beschadigd is, zijn er nog altijd voor de hand liggende alternatieven om je te verplaatsen. Misschien krijg je binnenkort zelfs goed nieuws van de verzekering! In afwachting hiervan stel ik voor dat je thuis wat tot rust komt en je gedachten wat laat afdwalen naar leukere dingen!

   Beantwoorden.
 3. Dit vind ik schandalig heel Belgen is bijna door een supercel getroffen met hagel zo groot als golfballen nu denk nen mongool als Franky laplanque dat wij zelf ijsbloken op onzen auto hebben gegooid !!!! WTF En nog niet bekan dat ik 6 € meer betaal op de keuring voor hagel schaden !!!!!! Lompe mensen denk is 2 keer na voor je u eigen belachelijke uitspraken nog gaat geloven !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ge zou beter is iets int nieuws zeten over hoe der regering hun schult gaat af betalen aan de rokkefelers !!!! Fucking debielen !!!!

  Beantwoorden.
  1. Ik vind 6€ nog weinig voor mensen die hun wagen niet binnenzetten tijdens een golfballenhagelstorm, om zo de verzekeringen te kunnen oplichten omdat ze alle andere blutsen mee kunnen laten herstellen. Een GASboete erbovenop en een verplichte belastingverhoging om de schulddddd aan de rokkefelers mee af te betalen.

   Beantwoorden.
 4. Haha!

  Wederom medemensen die de clou niet gesnapt hebben. Glenn van loon for president (wel zelf uw eigen “ijsbloken” meebrengen natuurlijk.

  Namens de “rokkefelers”, onze groet!

  Beantwoorden.
 5. Verdorie. Mijn Skoda Fabia stond netjes in de garage geparkeerd en heeft dus niks van die goddelijke tuning mogen ontvangen.
  Ik vind dat dus maar redelijk dat ik géén 6 € meer moet bijbetalen voor de jaarlijkse autokeuring. Die profiteurs met het goddelijke golfballenpatroon hebben -dankzij hun lager verbruik- die extra kost reeds dubbel en dik terugverdiend.
  Voor de rest kan ik de quote van Glenn bijtreden: “Lompe mensen denk is 2 keer na voor je u eigen belachelijke uitspraken nog gaat geloven”

  Beantwoorden.
 6. Ik heb hier ook zo een getunede wagen voor de deur staan. Maar bij mij doet het niets aan het verbruik. Dus heb ik een afspraak gemaakt om alle putjes er terug uit te laten halen. :-)

  Beantwoorden.
  1. Euhm…, je kan heel wat kosten besparen door gewoon de volgende zware hagelstorm af te wachten zodat al wat nu nog uitsteekt netjes naar binnen gedrukt wordt en je opnieuw dat mooie egale oppervlak bekomt. Deze nieuwe goedkope techniek, euhm…, heet “shrinking”.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter