Nationale complimentendag fantastisch initiatief

Een welgemeende proficiat, bovenstebeste lezer, om alweer hondstrouw op onze –al zeggen we het zelf- sublieme verslaggeving te vertrouwen. Op deze heerlijke dag organiseert de onvolprezen Bond Zonder Naam een nationale complimentendag. Dat ronduit briljante initiatief kan, geheel en al terecht, op massale belangstelling rekenen in het oogstrelend mooie België.

– door Ludo van Speybraeckel –

Voor Shania Van Brilspuyteren is het elke dag complimentendag
Voor Shania Van Brilspuyteren is het elke dag complimentendag

Het was wijlen Phil Bosmans, de onnavolgbare oprichter van Bond Zonder Naam (BZN), die enkele jaren geleden met dit ontzettend waardevolle initiatief begon. Ter nagedachtenis van de veel te schielijk overleden priester-levenskunstenaar hoopt BZN er dit jaar een knaleditie van te maken. “We gaan dit jaar nog genereuzer en oprechter complimentjes uitdelen dan anders”, aldus de eloquente BZN-woordvoerder Jürgen Naemloosch.

“Voor mij is het elke dag complimentendag :-D”, lezen we bij de secure en betrouwbare KBC-directiesecretaresse Shania Van Brilspuyteren op het forum van BZN. “Mijn baas noemt mij eigenlijk altijd ‘lekker ding’ of ‘poes’ en geeft non-stop positieve feedback over mijn kledij. Dat doet deugd. Elke dag opnieuw.” Verder zijn er honderden anonieme forumbezoekers met het hart op de juiste plaats die in virtuoze pennentrekken rapporteren over een minutenlange staande ovatie in het station van Brussel-Noord: “Gewoon, om de werknemers bij de NMBS een welverdiend hart onder de riem te steken.” of “De kunde en de glimlach waarmee dagelijks mijn kaartje wordt geknipt, werkt inspirerend om zelf vol ambitie en blijgemutst de werkdag te beginnen. Voor die onterecht als vanzelfsprekend beschouwde dienstverlening heb ik vandaag middels hartelijk en luid applaus mijn appreciatie uitgedrukt. We zouden dat meer moeten doen.”

In de schaduw van het oogstrelende Noord-station blijken de immer aantrekkelijke en broodnodige dames van lichte zeden zich ook achter de actie te scharen. Om hun klanten te bedanken voor hun trouw en huiselijke genegenheid maken ze vleiende opmerkingen over de geschapenheid of gespierdheid van de klanten. Phil Bosmans wist het in zijn eminente wijsheid immers zelf al: ‘Je hebt pas iemand écht verwend met een oprecht compliment’.

Spekken en zuurtjes

Ook in het Vlaams parlement is complimentendag niet onopgemerkt voorbij gegaan. De hardwerkende, goudeerlijke ministers onderbraken namelijk hun goed onderbouwde en razend interessante betogen om trouwhartig de loftrompet te steken over het puike werk van collega’s. Zo zagen we Filip De Winter en voorzitter Jan Peumans in vertederende omhelzing, en deelde een breedlachse Bart De Wever spekken en zuurtjes uit aan alle aanwezige volksvertegenwoordigers. In de Wetstraat was de situatie niet anders. Zo had minister De Crem enkele F16’s ingeschakeld om rozenblaadjes uit te strooien boven de ingang van het parlement toen zijn collega-ministers terugkeerden van de lunch. Ook vice-premier Van Quickenborne stak zijn appreciatie voor zijn collega’s vandaag niet onder stoelen of banken met tweets als “vakbondsafgevaardigden bijna afgewimpeld #cestjoelle” of “RT@PaulMagnette: idd Annemie is niet alleen zeer competent maar ook best een sappig framboosje!”

We vertrouwen er op dat u als intelligente en sociaal bewogen lezer meedoet aan een van de meest zinvolle initiatieven van het jaar.

Laat een reactie achter