Erik Van Rompuy frontaal in de aanval tegen N-VA: ‘De Wever behandelt racisten als kiesvee’

Wat hij vindt van een nazipartij in België? “Geen kans op slagen. N-VA is al dé racistenpartij bij uitstek.” Noem het vintage-Erik Van Rompuy. Recht voor de raap. Kamerlid of niet. Coalitiepartner of niet. In een interview met De Zondag is Erik Van Rompuy ongemeen hard voor N-VA. 

Erik Van Rompuy (Foto: CD&V)

“Ik vind de demarches van N-VA heel opvallend. Zuhal Demir die zegt dat CD&V de nieuwe moslimpartij is. Jan Jambon die het na de aanslagen over dansende moslims heeft. Liesbeth Homans die zegt dat racisme relatief is. Theo Francken die Artsen Zonder Grenzen verwijt dat ze vluchtelingen van de verdrinkingsdood redden. Sarah Smeyers die het ius sanguinis wil invoeren (het principe dat de Belgische nationaliteit enkel is voor wie twee Belgische ouders heeft, nvdr.). Peter De Roover die politieke meetings wil verbieden van ideologische tegenstanders. Denk je dat Bart De Wever die mensen terugfluit? Helemáál niet. Chapeau dat Vangrieken (VB) dat wel gedurfd heeft met Filip De Winter (VB). N-VA wil daar nu van profiteren door nog platter op de buik te gaan.”

 

De Zondag vroeg Van Rompuy ook of dat dan niet mocht, neonazi’s aanspreken. Zijn zij in de CD&V niet welkom? “Wie zich kan vinden in ons programma is zeer welkom, ongeacht politieke voorkeur. Dat is het verschil. De Wever ziet racisten als kiesvee. Anders had hij al die partijleden wel terechtgewezen.Of al die extreemrechtse ballonnetjes in beleid omgezet. Of iets van zijn Vlaams-nationalistisch programma verwezenlijkt. Quod non.”

“Neem nu Karim Van Overmeire, N-VA-parlementslid van extreemrechtse afkomst. Na de aanslagen tweette die dat we ‘de baardapen wel zouden krijgen’. Mijn voorzitter had me bij de oren getrokken. De Wever deed niets. Ik vind dat niet gezond. Alles kan in ruil voor stemmen. Dat is onverantwoorde politiek. Politici moeten de democratische waarden onderschrijven. Ik wil de Vlamingen waarschuwen: N-VA is de nieuwe nazipartij. Ik hoop dat de ogen van iedereen opengaan”, besluit Van Rompuy.

 

 

9 reacties op "Erik Van Rompuy frontaal in de aanval tegen N-VA: ‘De Wever behandelt racisten als kiesvee’"

 1. Zelf heb ik al 6 verhoren aan de hand gehad. Omdat ik ZOU GEZEGD hebben over de ouwe Croo dat hij op de baardlijke duivel lijkt. Dat die vent niet altijd zijn looks meeheeft kan ik ook niks aan doen. Het zou me een jaar gevang kunnen kosten. Tenminste dat is waar ze op aan sturen.

  Beantwoorden.
 2. Racisme bestaat al binnen een en dezelfde familie. Anders zou er geen familie zijn.

  Dankzij het buitengewoon basisonderwijs in België zijn echter ook mensen zonder hersenen toch in staat zich met voldoende begeleiding redelijk goed uit te drukken.

  Beantwoorden.
 3. Kan mij iemand uitleggen waarom een (ex)-schooldirecteur uit Ronse zich binnenkort voor de rechtbank moet verantwoorden omdat hij de NVA een nazi-partij genoemd heeft en Zuhal de CD&V een moslimpartij mag noemen, of hebben Eddy en Zuhal binnenkort een “date” in de cel?

  Beantwoorden.
  1. Ik moet het binnenkort ook gaan uitleggen omdat ik wat verkeerd gezegd heb. Hopelijk mikken ze me met die mens uit Ronse in de cel. Dan kunnen we mekaar wat opmonteren. Ik denk dat hij het meer nodig heeft dan ik. Mij verwijten ze om schriftelijk iets gedaan te hebben. Ik weet begot zelf niet meer wat?

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter