BREAKING: Pieter De Crem leeft nog; stopt

AALTER – Als een donderslag bij heldere hemel kondigde Pieter De Crem (CD&V) zijn vertrek uit de nationale politiek aan. Van de staatssecretaris voor Buitenlandse Handel was jarenlang niets meer vernomen. 

Tot ieders verbazing is Pieter De Crem nog in leven. (Foto: European Defence Agency)

De Crem verdween in 2014, tijdens de start van de regering-Michel, van het toneel. Volgens sommigen was het christendemocratische boegbeeld omgekomen tijdens een van zijn eerste belangrijke handelsmissies in het buitenland. Anderen dachten dan weer dat hij zich in de luwte hield om zich ver weg van de schijnwerpers te concentreren op zijn kerntaak, namelijk doen alsof hij een regionale bevoegdheid uitoefende in de federale regering.

Tot de politicus vandaag dus tot ieders verbazing en na jaren afwezigheid het stilzwijgen doorbrak. De Crem kondigde aan dat hij stopt met de job waarvan de pers, zijn collega’s en vrienden en familie dachten dat hij er al lang de brui aan had gegeven.

 

19 reacties op "BREAKING: Pieter De Crem leeft nog; stopt"

 1. Die vent was zijn oprotpremie vergeten aan te vragen en is dus dringend aan een Servische manager toe. Vroeger had hij zijn kabinetschef om voor hem alles te regelen (autoverzekering, loodgieter, escortes van allerlei slag) zodat hij zich op zijn kerntaak kon toeleggen : de paljas uithangen.

  Beantwoorden.
   1. Hela Trump, you forget that you say that Brussel is a elool. When you come hier Michel will give you a toek on your bakkes. Your ferm wife Melanie is of course wel welcome. Give her the greetings from Frank from Own Kweek.

    Beantwoorden.
 2. Klopt. Nu hij zag dat Vandeurzen gecasht heeft, bedacht hij dat hij beter “officieel” kon vertrekken dan zich gewoon te verstoppen.
  Er zitten gewoon een paar dagen tussen omdat hij eerst een plaatsje moest vinden op een terugvlucht uit Marbella, om met zijn boekhouder te overleggen.
  Het was toch een mooiere tijd toen hij nog met een privévliegtuig van het leger naar de Seychellen kon gaan.

  Beantwoorden.
 3. Ik heb een vraag aan mijn hoofdredacteur van “De Raaskalderij” : als ik stop met mijn redactionele hooggewaardeerde reacties in deze objectieve en genderneutrale kwaliteitskrant, hoeveel uittredingsvergoeding ontvang ik dan in het zwart ?

  Beantwoorden.
  1. Als ze hun hygiënische attributen in de kamer laten rondslingeren zou de regering daarover kunnen vallen natuurlijk. Wat tot hilarische taferelen zou leiden van hier tot in Tok…euh… Marrakech.

   Beantwoorden.
   1. Schijnt dat er echt persoonlijke attributen tussenzitten : een blauwe XXL voor Maggie en eentje met een Vlaams leeuwke op voor Anke. Almaci heeft er dan weer een grijs wolfke op en Crevits een Onze Lieve Vrouwke. Zo zie je maar… ga daarmee naar Marrakesh !

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter