Stefaan De Clerck bedolven onder spontane sollicitaties voor functie van Proximus-ceo

Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur bij Proximus, verklaarde in De Zevende Dag dat het onmogelijk is om iemand te vinden om het telecombedrijf te leiden voor een bedrag van 650.000,00 EUR (netto) per jaar. Prompt werd hij overspoeld door spontane sollicitaties.

– van onze correspondent Thomas De Gelovige –

Voor de aalmoes van 650 000 euro per jaar vond Stefaan De Clerck geen ceo voor Proximus. Mensen reageerden massaal op zijn wanhoopskreet.

“Proximus heeft een quasi monopolie, met een belachelijk trouw klantenbestand en slechts één serieuze concurrent op de markt. Uiteindelijk moet je als ceo gewoon het bedrijf in goede banen leiden terwijl je rustig tien procent van het maandelijkse nettoloon van je klanten incasseert”, verklaart arbeidsmarktdeskundige Jan Denys waarom zoveel mensen met een basiskennis economie, bedrijfskunde en gezond Vlaams boerenverstand zich kandidaat stelden voor de topjob. Gevolg: de hele voortuin van Stefaan De Clerck staat op dit moment vol met bakken cv’s en motivatiebrieven.

Vele kandidaten toonden zich zelfs bereid de functie van Leroy over te nemen voor de helft of zelfs minder van het vooropgestelde jaarsalaris. “Ik ben compleet verrast. Ik wist niet dat mensen voor minder dan 300.000 per jaar hun huis uitkwamen”, aldus De Clerck.

Bepaalde mensen stelden voor om de job samen te doen en het loon 50/50 te verdelen. Zelfs een hele studentenclub economie van 30 man was bereid om het loon van de ceo te delen. Er zijn daarnaast bekwame juristen, mensen met startup-ervaring, handelsingenieurs of gewoon mensen met de goede leidinggevende referenties die zich aanmeldden, getuigt De Clerck. “En ik die dacht dat we een veel te duur headhunterkantoor moesten inhuren om competente mensen te vinden. Misschien zoeken die headhunters wel enkel binnen een select gezelschap van mensen binnen hetzelfde netwerk.”

Een jaartje Vlerick dabei

Een van de sollicitanten is de 28-jarige Jolien Deleersnyder, bedrijfspsycholoog met vijf jaar ervaring. In haar motivatiebrief schreef ze dat ze met het loon van Proximus-ceo in een half jaar haar huis kon afbetalen, dan nog een jaar of drie verder cashen en vervolgens de rest van haar leven zou rentenieren. “Dat lijkt me inderdaad een uitstekende motivatie om aan deze job te beginnen”, bevestigt De Clerck. “Misschien gewoon nog een jaartje Vlerick dabei om de rest van de raad van bestuur de indruk te geven dat ze er iets van kent.

Wilt u ook ceo van Proximus worden? Stuur dan uw spontane sollicitatie naar Proximus, Koning Albert II-laan 27B te 1030 Brussel, t.a.v. Stefaan De Clerck.

8 reacties op "Stefaan De Clerck bedolven onder spontane sollicitaties voor functie van Proximus-ceo"

 1. Ze hebben me gevraagd, maar ik heb geweigerd. Inderdaad een schoon loonpakket, een riante ontslagvergoeding, extralegale voordelen, inclusief een luxeappartement in Brussel, drie auto’s met evenveel chauffeurs en noem maar op. Maar geen ecocheques! Ja zeg, dan hoeft het voor mij niet meer zenne. Nu heb ik wel een idee wie de job kan doen. John Bercow, dat soortement kamervoorzitter die in het tegenwoordige Divided Kingdom zijn cape aan de kapstok hangt. De geknipte figuur om orde op zaken te stellen bij Proximus: ORDER!

  Beantwoorden.
     1. Een gouden regel die elke toneelamateur kent: als ge iets bloederigs wilt laten lijken altijd voldoende ketchup gebruiken, met mosterd werkt dat niet. En anderzijds, geef toe, van een lul een zwanworst maken is nu eenmaal gemakkelijker dan een lul een tampon te laten verbeelden.

 2. De Stefaan kan het grootste deel van de spontane sollicitaties direct bij het oud papier zetten. De CEO moet verplicht van de Franstalige taalrol zijn gezien de Stefaan Nederlandstalig is. Bovendien moet hij nog wat noties Nederlands en werklust hebben. Vind zo maar iemand! Temeer dat de sollicitant de gevreesde hoogtevrees proeven niet mag onderschatten, je bureautje staat wel op het zevenentwintigste hé!

  Beantwoorden.
 3. Alles wat de een meer wil haalt hij bij de ander weg. De voorzieningen zijn niet oneindig, ondanks het gegoochel met de cijfers waarvoor internet kennelijk steeds meer wordt gereserveerd, zoals ook wel in Engeland waar het de staat zelf als ideaal moet vervangen. Daarom moeten ceo’s meer kunnen verdienen. Maar als ze dagelijks om je heen eens een ander gesprek verzinnen?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter