Allochtonen Niet Langer Welkom in ‘Blokken’

MEDIA – Voortaan zullen er enkel nog autochtone Vlamingen worden geselecteerd als kandidaat voor de populaire quiz ‘Blokken’ op één. Productiehuis ‘De Mensen’ en Blokken-presentator Ben Crabbé willen zich zo indekken tegen beschuldigingen van plat racisme, na een recent incident met een Turkse Blokken-kandidaat. “Om verdere misverstanden op basis van ras te voorkomen, lijkt het mij raadzaam om in de toekomst allochtone kandidaten resoluut te weren uit mijn succesvolle programma”, vertelt een ontspannen ogende Crabbé.  “Al wie bij mij op TV wil komen, zal in het vervolg grondig worden gescreend op etnische afkomst, seksuele voorkeur en geloofsovertuiging.  We moeten op korte termijn evolueren naar een ‘Blokken’ waar uitsluitend rasechte, blanke, jonge, heteroseksuele Vlamingen een plaats krijgen in mijn studio.  Dat moet het de facto onmogelijk maken om mij in de toekomst nog gratuit te beschuldigen van racisme en discriminatie tijdens een uitzending.”

3 reacties op "Allochtonen Niet Langer Welkom in ‘Blokken’"

 1. als we deze maatregel nu is verder uitbreiden, en zo ook alle allochtonen buiten België zetten? (een daarna natuurlijk ook alle homoseksuelen, zigeuners, en andere minderheidsgroepen)
  Ik ben er zeker van dat het CGKR zo’n initiatief zou toejuichen, aangezien zo alle kansen op racisme uitgesloten worden!

  Beantwoorden.
 2. Dat screenen op seksuele voorkeur, zijn daar nog kandidaturen voor open ?
  Allochtonen…..worden daar ook de Limburgers en West-Vlamingen bij gerekend ?
  En nu een ietwat filosofische vraag : plat racisme tot hoeveel graden helling gaat dat ?

  Beantwoorden.
 3. Ikzelf ben jammerlijk genoeg ook slachtoffer geweest van Ben Crabbé. In een zatte bui riep Ben me dat de Joden niet thuishoren in een vlaamse entitieit, zijn argumenten hierbij waren dat we met onze poten v

  (ikzelf ben een chassidische jood)

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter