Rode Ridder trekt ten strijde tegen vernieuwde kinderbijslagstelsel

CAMELOT/BRUSSEL – Door het vernieuwde kinderbijslagstelsel zullen kinderen die hun ouders verloren zijn vanaf 2019 minder kindergeld krijgen van de Vlaamse overheid. Johan, bij zijn ideologische tegenstanders ook bekend als De Rode Ridder, is in volle galop uit Camelot vertrokken op een queeste om deze maatregel te bestrijden.

Johan is bij zijn ideologische tegenstanders bekend als De Rode Ridder. (Foto: Wikia.com)
Johan is bij zijn ideologische tegenstanders bekend als De Rode Ridder. (Foto: Wikia.com)

Volgens de paladijn druist de beslissing om de zwakkeren in de samenleving financieel te treffen fundamenteel in tegen zijn riddereed, die hem tot bescherming van weduwen en wezen noopt. Hij is dan ook niet mals voor de Vlaamse regering. “Rabauwen. Addergebroed!”, klinkt het woedend. “Bij Sint-Joris, ik zal die als baljuw vermomde struikroversbende laten kennismaken met het plat van mijn zwaard, dat zweer ik op de maanwitte lokken van Galaxa!”

Vooral minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) moet het ontgelden. “Een christendemocraat zou naar de zeven werken van barmhartigheid moeten leven. De horigen een handvol dukaten afhandig maken is een doodzonde. Ik vermoed dat die edelman zijn ziel verkocht heeft aan Bahaal (de prins der duisternis, nvdr.). Maar ik zal hem terug tot rechtvaardigheid ranselen. De pijn van het vlees reinigt de ziel!”

Aangezien de rode ridder in het verleden al met succes tegen draken, golems en het vernieuwde vierslagstelsel heeft gestreden, neemt het OCAD de dreiging zeer ernstig. Men voorziet dan ook extra politiebewaking voor Vandeurzen en ook voor Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), al is die er tamelijk gerust op. “De zomer van 1302 leert mij dat wij Vlamingen wel wat vermogen tegen een charge te paard. Laat die schildknaap maar komen.”

5 reacties op "Rode Ridder trekt ten strijde tegen vernieuwde kinderbijslagstelsel"

 1. Een Vlaamse Rode Ridder bestaat alleen in stripverhalen, vrees ik. Er is voorlopig niet veel mogelijk om die als baljuw vermomde donkerblauwe/oranje struikroversbende een halt toe te roepen. De werken van barmhartigheid brengen niets op, ze zijn kostelijk voor een maatschappij in altijd durende crisis, ze zijn een economische flop, hé. Niet het plat van het zwaard van Johan, maar het rood te kleuren bolletje op de kiesbrief, zal die onverlaten misschien mores leren!

  Beantwoorden.
 2. Die struikrovers eens een dikke slag met het plat van een zwaard op hun arrogante kop meppen is gewoon onnozel. Opsluiten en met dwangarbeid bestraffen zou beter zijn. Dan kunnen ze in de Raad Van Bestuur van het Gevang gaan zitten zetelen. Omdat ze voor alle andere arbeid, arbeidsongeschikt zijn zo te zien.

  Sommigen zeggen zelf van hun eigen ‘dat ze nog niet eens een ei kunnen bakken’.

  Ze verwachten dat wél van wezen, gehandicapten, ouderen, gevangenen, werklozen, alleenstaande moeders, alleenstaande vaders, halve garen, mensen zonder zonnepanelen, zwerfkat in nood, zelfs prins Laurent.

  Want wat moeten die mensen anders eten? Terroristen die ze gaan vangen en boven hun barbecue hangen? En met hoedje en al opvreten van de honger?

  Beantwoorden.
 3. Het is tenminste een duidelijke boodschap naar elke wellustige vader-in-spe toe. Hij zou beter twee keer nadenken vooraleer de eigen ‘rode ridder’ eens goed ten strijde te laten trekken. Op het slagveld valt immers weinig eer, nog minder roem, en al helemaal géén vermogen te vergaren.

  Beantwoorden.
 4. Bij benadering weten ze niet eens wat een kip kost. In Wallonië heb je minstens DUBBEL zoveel condomenautomaten dan in Vlaanderen. En GOEIE condomenautomaten. Niet van die kutcondomenautomaten die je in de pissijnen in het buitenland soms tegenkomt.

  Vlaanderen heeft zo geen condomencultuur. Ook professor Brice De Ruyver ziet niet meteen een gat in de markt. “Als een vrouw niet zélf een condoom bijheeft, dan begin je er beter niet aan. Dan kun je beter een frisco met nootjes bestellen.”

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter