N-VA start campagne om van ‘Marrakesh-coalitie’ Woord Van Het Jaar 2018 te maken

BRUSSEL – Op een gek genoeg druk bijgewoonde persconferentie deelde N-VA-voorzitter Bart De Wever het officiële partijstandpunt inzake haar keuze voor het Woord Van Het Jaar 2018 mee: ‘Marrakesh-coalitie’. De tijd begon te dringen, aangezien stemmen nog maar kan tot en met maandag 17 december, 17:00 uur. Het initiatief gaat uit van Van Dale, de uitgever van het gelijknamige woordenboek.

In een ultieme poging om het neologisme ‘Marrakesh-coalitie’ toch nog ingang te laten vinden bij het brede publiek, herhaalde De Wever het woord in elke zin. Op dinsdag 18 december zal het winnende Woord van het Jaar 2018 om 5:00 uur ’s ochtends bekend worden gemaakt op deze website.

10 reacties op "N-VA start campagne om van ‘Marrakesh-coalitie’ Woord Van Het Jaar 2018 te maken"

 1. “Hij stijgt op als premier van de Zweedse regering, maar hij zal landen als premier van een Marrakech-coalitie,” zei De Wever. Waarmee hij Michel serieus kwaad gemaakt heeft: “Ik stijg op als premier van de Kamikazeregering met een F-16, geleend van onze gerecycleerde minister van landsverdediging Pieter De Crem, en zal kamikazegewijs landen op het Schoon Verdiep van Antwerpen.”
  Enfin, het is meer iets voor een cartoon, maar ik kan niet tekenen…

  Beantwoorden.
 2. Een niet nader genoemde MR-kandidaat zou al een appartement gehuurd hebben in New York om vanaf januari 2019 zijn zitje in de UN-Veiligheidsraad op te nemen. Kris Peeters was ook kandidaat, maar hij haakte af omdat hij geen goede ervaring heeft met het huren van een appartement in een grote, vreemde stad.

  Beantwoorden.
 3. Wouter Beke vraagt in de Zevende Dag om het woord Marrakeshcoalitie niet meer te gebruiken. Wouter, aka Marrakshke van de Kampioenen, ziet auteursrechtelijke problemen. Ik vind het vergezocht. De woordspeling bedoel ik.

  Beantwoorden.
 4. Ze schuiven hun voeten onder tafel voor ne tajine met couscous, drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was. En als Michel terugkomt van Marrakech staat hem de fanfare op te wachten met hedendaagse kerstliederen zoals de gele hesjesmarch, panzerlied en andere K3 hits.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter