Kennedy leed aan Exploding Head Syndrome

DALLAS – Dag op dag vijftig jaar geleden kwam John F. Kennedy, de 35ste president van de Verenigde Staten, om tijdens een gemotoriseerde parade in de Texaanse stad Dallas. Zijn in mysterie gehulde overlijden gaf voer aan de wildste samenzweringstheorieën. Die worden nu definitief ontkracht door nieuw forensisch FBI-onderzoek.

zapruder313Neurologen van het Federal Bureau of Investigation (FBI) onderzochten de oude autopsieverslagen en de beroemde Zapruder-film (de amateurfilm die de moord vastlegt op de gevoelige plaat, nvdr.) met de modernste technieken. Zij zijn formeel: er kwam nooit een schot aan te pas. Kennedy leed aan de bijzonder zeldzame ziekte Exploding Head Syndrome (EHS), die hem op die bewuste 22 november 1963 uiteindelijk fataal werd.

“Exploding Head Syndrome is een erg zeldzame ziekte. Ze komt slechts bij 1 op 44 presidenten voor”, weet Willard McIdindoit van het FBI-department of Forensic Neurology. En toch werd ze Kennedy fataal. “Het is een aandoening waarbij de druk in de hersenpan op korte tijd gigantisch toeneemt, met expulsie van de schedel tot gevolg. Dat is ook duidelijk te zien op Z313 (het beruchte 313de frame van de Zapruder-film).”

Bewijsstuk CE 399, de kogel waarmee Kennedy vermoord zou zijn.
Bewijsstuk CE 399, de kogel waarmee Kennedy vermoord zou zijn.

Volgens de neurologen is EHS een extreem symptoom van een nierziekte waaraan Kennedy leed. “We weten nu met zekerheid dat Kennedy aan de ziekte van Addison leed”, aldus McIdindoit. “Hij heeft daarover gelogen in de aanloop van de presidentsverkiezingen in 1964. Zijn entourage had er bijgevolg alle baat bij dat dat niet zou worden ontdekt. Wat is er dus gebeurd? Zijn lichaam werd, tegen alle politionele procedures in, onmiddellijk na de aanslag overgebracht naar het militaire Bethesda-hospitaal, opdat de autopsie-artsen van het Parkland Hospital in Dallas de ziekte niet zouden kunnen vaststellen. Bewijsstuk CE 399 (de beroemde Magic Bullet, nvdr.) is achteloos in het Parkland Hospital gedropt door de Secret Service, om alle vermoedens dat het om de ziekte ging voortijdig in de kiem te smoren. Die ziet er ook veel te ongeschonden uit om al die verwondingen te kunnen hebben veroorzaakt.”

Maar wat dan met de verwondingen van gouverneur Connally, die zich naast Kennedy in de wagen bevond? “De plotse overdruk in het hoofd van iemand die aan EHS lijdt, zorgt voor een waanzinnige explosieve kracht”, weet McIdindoit. “Labosimulaties hebben bevestigd dat verschillende fragmenten van Kennedy’s schedel zich met grote kracht door het lichaam van de gouverneur kunnen hebben geboord. Dat is een betere verklaring voor de ver uit elkaar liggende verwondingen (rug, sternum, pols, dijbeen) van de gouverneur dan een zogenaamde magische kogel die in mid-air allerlei capriolen zou hebben gemaakt.”

Marilyn Monroe: zelfmoord of cover-up van EHS-besmetting?
Marilyn Monroe: zelfmoord of cover-up van EHS-besmetting?

Toch sluit ook deze nieuwe verklaring een complot geenszins uit, vindt de Belgische samenzweringstheoreticus Flip de Mey. “Stel dat Kennedy effectief aan EHS zou hebben geleden. Hoe heeft hij die uiterst zeldzame ziekte dan opgelopen? We weten dat de CIA in ultrageheime labo’s allerlei biologische wapens bewaart. Best mogelijk dat daar ook een EHS-cultuur tussen zit. De CIA is de enige instantie die toegang had tot biohazardlabo’s waarin EHS-stalen werden bewaard. EHS is een seksueel overdraagbare aandoening. Ze wisten ook dat de president een onverbeterlijke rokkenjager was. De kans is dus niet onbestaande dat ze een van zijn scharrels, mogelijk Marilyn Monroe, hebben besmet met EHS. Marilyn Monroe pleegt ‘zelfmoord’ in 1962. Was dat zelfmoord, of was dat een manier om voor eeuwig de bewijzen van een EHS-besmetting uit te wissen?”

Totaal ongeloofwaardig, vindt McIdindoit. “Wat is het meest geloofwaardige verhaal? Dat een complot van de overheid er is in geslaagd om de veiligheidsdiensten van het machtigste land ter wereld te slim af te zijn? Of dat de president overleed aan de gevolgen van een ziekte die hij zelf verzwegen heeft om opnieuw verkozen te geraken? Het Amerikaanse volk mag op de beide oren slapen. De overheid heeft het allemaal onder controle”, besluit McIdindoit.

2 reacties op "Kennedy leed aan Exploding Head Syndrome"

Laat een reactie achter