Leuvense Groentenbrigade houdt razzia in clandestiene moestuin B. Van Riet

LEUVEN – Het Speciaal Interventieteam van de federale politie is vanacht binnengevallen bij een man van 29 uit het Leuvense. Bij de huiszoeking in zijn tuinhuisje werden minstens drie kilo onversneden radijzen en een flink aantal ramenassen in beslag genomen.

Verdachte B. Van Riet blijft voorlopig in de cel.
Verdachte B. Van Riet blijft voorlopig in de cel.

Omstreeks drie uur ‘s nachts verraste het tot de tanden bewapende Speciale Interventieteam van de federale politie B. Van Riet (29) in zijn slaap. De man zou, goed verborgen voor de buren, al jaren groenten en fruit kweken in zijn eigen achtertuin. Door een nieuwe richtlijn van de Europese Unie zou dat volgens sommige bronnen binnenkort bij wet verboden kunnen zijn. Van Riet werd meegenomen voor verhoor en verblijft op dit moment nog altijd in de cel.

De buit was dan ook aanzienlijk: drie kilo radijzen, twintig bussels asperges, enkele tomatenplanten die bijna geoogst konden worden en een klein aardappelveld zijn meegenomen naar het labo voor verder onderzoek. De straatwaarde wordt geschat op gemiddeld 3,4 euro per kilogram. “Maar dat bedrag kan natuurlijk sterk toenemen zodra de producten versneden zijn”, speculeert Michèle Spruyt, persattaché bij de Leuvense Groentenbrigade. “We onderzoeken momenteel of J. Meus, een oude bekende van Van Riet, niet betrokken was bij deze grootschalige thuiskweekzwendel. Mogelijk dealde hij de groenten in zijn restaurant Luzine in Leuven. We vermoeden al langer dat dat een dekmantel is voor de illegale verkoop van thuiskweek.”

Van Riets advocaat beweert intussen dat zijn cliënt zich van geen kwaad bewust was. “B. kweekte voedsel in zijn hof zoals zijn ouders en zijn grootouders dat deden. Hoe kon hij nu weten dat de teelt van groenten en fruit voortaan, voor de bestwil van de consument, voorbehouden is aan grote multinationals als Monsanto?”

26 reacties op "Leuvense Groentenbrigade houdt razzia in clandestiene moestuin B. Van Riet"

 1. Een toekomstbeeld dat niet meer zo hilarisch is als 10 jaar geleden…. Binnekort zullen we ook moeten betalen aan de grote bedrijven die zullen eigenaar zijn van alle bossen en dus van de “verse lucht”…..

  Beantwoorden.
   1. Over mijn lijk dat die wet er zal komen! 1 april is al voorbij hoor mensen. Zo’n wetten kunnen in deze tijd niet meer tot stand komen, en daar gaan wij allemaal LEUK voor zorgen. Democratie HEERST…. wij mensen hebben basisrechten en samen macht…;-)

    Beantwoorden.
    1. Met zen allen heerlijke bio groentjes en fruit beginnen kweken en consumeren, weg met die supper-markt(macht) ROMMEL! Met liefdevolle handjes gezaaid, geoogst, gedeeld en gegeten, daar kikkeren onze hersens en ons lichaam van op. En zo zullen we die duivelse machten de baas kunnen ha ha haa….;-)

     Beantwoorden.
 2. Hahahaha, mooie manier om te laten zien hoe belachelijk deze regels eigenlijk zijn.. en bovendien doen wat “zij van oud” ook doen.. de pers gebruiken om openlijk je illegale radijsprakkerij in te verstoppen..

  Love It!!
  <3

  Beantwoorden.
 3. In Amerika is dit al reeds een jaar schering en inslag.. Gaan wij hier in Europa zo over ons heen laten blijven lopen door de multinationals? Gaan wij gewoon in trance verder blijven leven terwijl de Aarde word verkracht. Onze vrijheden, waarden, menselijkheid gewoon van ons worden afgenomen? Door een paar psychopaten met een zee van geld die hun eigen donker traject aan de hele mensheid willen opleggen. Gaan wij gewoon toekijken en alles blijven negeren tot onze kinderen komen vragen waarom we nix hebben gedaan om het te voorkomen? Er zijn groepen die de waarheid en technologiën in pacht hebben .. Voor hun is het een statussymbool om heel deze rots te onderwerpen aan hun mindfuck .. Terwijl ze van de Mens op Aarde (in fysieke vorm) een slavenkolonie trachten te maken. Zombies, hersenen aangetast en weggevreten door vaccines, ggo’s, chemtrails (zware metalen, arseen etc), drugs, en programmatie.. Word fucking wakker België

  Beantwoorden.
  1. Chris van Tittelboom · Bewerken

   Ik ken vele Amerikanen en daar wil men, maar kan men niet meer onderuit van deze ziekmakende dictatuur en rotte vruchten. Maak ook je broeder wakker voor het te laat is.

   Beantwoorden.
  2. Guru vergeet hier precies te vermelden dat dit soort van wetgeving de voedselprijs in Amerika heeft gedrukt, werkzekerheid heeft gecreëerd voor duizenden mensen , eerlijke handelaars een bestaansrecht heeft gegeven, etc …

   Tenslotte is het ook algemeen bekend dat het in de toekomst zal leiden tot wereldvrede en de introductie van eenhoorns en extra wollig schaapjes. Om dan nog maar te zwijgen over hoe het glorieuze Monsanto, Verlichte onder de verhevenen, Erfgenaam van al wat mooi en goed is, in zijn eentje global warming zal oplossen door met testbuisjes te spelen en coole logo’s te ontwikkelen!

   Beantwoorden.
  3. De sterkste zin in uw reactie! ;)

   “Gaan wij gewoon toekijken en alles blijven negeren tot onze kinderen komen vragen waarom we nix hebben gedaan om het te voorkomen?”

   Beantwoorden.
 4. die mensen van dat speciaal interventieteam moeten toch ook leven…
  Wellicht houden ze die B. uitgebreid in de cel om te bedanken voor die lekkernijen of misschien wel om hen wat tuininformatie te geven.

  Beantwoorden.
 5. Ik kijk met verbazing naar mijn , zelf gezaaide en uitgeplante, winterbloemkolen . Alle winterse invloeden getrotseerd én overleefd……De tijd gekregen om te rijpen , te groeien…dat wordt smullen straks ! Wel 5 weken later dan normaal, echter bij de multinational al lang uitgesnokt want die hebben geen tijd, geen geduld en de kas moet rinkelen….Ik ga door met wat mijn vader, opa, generaties voor ons hebben gedaan, zorgen voor jezelf en je gezin.

  Beantwoorden.
 6. “De socialist, de groene die belegt zegt steeds: ik kan niet anders, ik zit eraan vast, aan de beurs.”

  Splits de post in even en oneven nummers, voor de grotere omzet. De bodes moeten nu niet kwaad worden, maar kijken naar hun netto loonzakje. De belegger rekende voor dat de omzet 175% stijgt.

  Beantwoorden.
 7. Ik heb een vijverke met vissen in mijnen hof.
  Gaan ze me nu ook in den bak steken voor thuiskweekzwendel?
  Of vallen goudvissen en shubunkins eerder onder verboden handel in edele metalen?

  Beantwoorden.
 8. Beste allemaal,

  Wat mij blijft verbazen is dat nergens (niet in de pers, niet op ‘actievoerders-websites) vermeld wordt welke partijen klaar zijn om dit EU-voorstel te stemmen, toch zal het gestemd worden en kunnen lokale politici zeggen dat het moet “van Europa” terwijl hun eigen partijgenoten, of soms zelfs zijzelf, het wel gestemd hebben “in Europa”! Ik vind dat de media hier zwaar in gebreke blijft! Als bekend zou zijn welke partijen dit voorstel steunen en wij als kiezers allemaal onze verkozenen zouden aanschrijven dat ze onze stem voortaan kunnen vergeten zal dat een groter effect hebben dan weer een betogingkje waar niemand op let…

  Beantwoorden.
 9. jah, ik heb al wel wat gezien, ook veel positieve zaken. Waar zit de bedenking hier. Gaat het over de kweek of over de verkoop? En waarom gebeurt alles in het donker? De kweker is toch overdag bezig? Ik zou rustig maar alert afwachten wat de bedenking is. En dan es duidelijk communiceren mee de schepper van de bedenking. Goed alert blijven, geen fouten maken en hier en daar overleggen wat ik er verder kan mee aanvangen. Blaffende honden bijten niet, ik zou in elk geval op mijn manier bijten zonder blaffen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter