Donald Trump weigert eigen overwinning te erkennen

Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Verschillende Amerikaanse media roepen Donald Trump uit tot winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar daar wil de mediagenieke vastgoedtycoon niets van weten. In een opgemerkte verklaring zei hij: “Ik weiger de uitslag van deze verkiezingen te erkennen.”

“Ik geloof er niets van,” aldus Trump. “The election is rigged! Vrouwen, de negers, Mexicaanse criminelen en verkrachters, moslims en andere gehandicapten hebben allemaal op mij gestemd. Nee, ik ben een winnaar, maar door zo’n mensen wens ik niet verkozen te worden.”

In het Democratische kamp wordt met ongeloof gereageerd op de uitlatingen van de Republikeinse presidentskandidaat.  “Trumps miskent de fundamenten van de Amerikaanse democratie,” zo klinkt het. “Wij hebben eerlijk verloren.”

Aangezien beide presidentskandidaten zich als verliezer van de verkiezingen beschouwen moet er nu door topfiguren van beide partijen naar een consensusfiguur worden gezocht. De grootste kanshebber lijkt op dit moment Kanye West.

3 reacties op "Donald Trump weigert eigen overwinning te erkennen"

  1. De redder van het hele mensdom is opgestaan. En hij heeft afstand gedaan van de hoogste eer.
   Nog een stukje worst, mevrouw? Gratis proeven. Even voor u afschaven.
   Wel erg dun.
   Ja, dat is beschaving.
   De bescheidenheid van The Donald kan ons enkel nederig maken.
   We zijn verstomd van vreugde.
   De geschriften zijn in vervulling gekomen.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter