Hittegolf: Frank Deboosere offert maagd aan Zeus

UKKEL – Om de natie te verlossen van de alles verschroeiende hitte, heeft het KMI vandaag de noodprocedure in gang gezet. Hoofdweerman Frank Deboosere zal een door de regering uitgekozen maagd offeren aan Zeus, de Wolkenverzamelaar; god van regen, donder en wind. 

Frank Deboosere offert vandaag een maagd in ruil voor aangenaam terrasjesweer.

Om 16:00 uur stipt zal Deboosere de keel van de maagd oversnijden met een gekarteld mes van obsidiaan en de gebeden prevelen. Hij zal het lichaam ondersteboven ophangen aan de thermometerhut en het onbezoedelde bloed opvangen in de ceremoniële pluviometer.

Zoals de traditie het voorschrijft zal Deboosere de pluviometer aan de hemel presenteren, de inhoud over zich gieten en het ritueel wijden aan Zeus, Koning der Goden, Drager van de Aegis, in ruil voor aangenaam terrasjesweer en regen voor de boeren. Morgen zal blijken of De Grote Donderaar de gebeden heeft verhoord.

Op vraag van de kusthoreca zal Frank Deboosere nog een andere maagd offeren met een specifieke smeekbede voor de kuststrook.

7 reacties op "Hittegolf: Frank Deboosere offert maagd aan Zeus"

 1. Rechtzetting : ik kreeg van Bo een kwade gele briefkaart toegestuurd met de mededeling dat ze voor VTM werkt en niet voor VRT. Mijn oprechte excuses, Bo, zal niet meer gebeuren.

  Beantwoorden.
  1. De laatste maagd was Tante Terry, althans volgens nonkel bob die als nonkel nooit onder de rokken van Terry heeft gelonkt. Na die periode verscheen Gert Verhulst op het toneel, wat meteen het einde van de maagdelijkheid in VRT kringen inluidde.

   Beantwoorden.
 2. Hoe droger dat het wordt, hoe meer mensen dat er verdrinken. Meestal omdat ze hun hond willen redden. Toch al 3x gebeurd dit jaar en alle drie de keren redde het hondje het. En elke keer bleef er dus een weduwe achter, met een hondje als oorzaak en als ’troost’. Erg genoeg.

  Om nog meer onheil te voorkomen wil de regering (welke?) via Deboosere dus een maagd opofferen en haar onderste boven ophangen?

  Op de RTBF laten ze gewoon een mooie negerin het weer voorlezen en zie : het regent. Gewoon gezapig en niet te lang gelijk je regen hebben wil.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter