Verontrustend: 2 op 3 Vlaamse borelingen tussen 2006 en 2016 heeft een van de Romeo’s als vader

LEUVEN – Uit een grootschalig DNA-onderzoek blijkt dat een flink deel van de kinderen die tussen 2006 en 2016 geboren zijn, verwekt is door een tot meerdere Romeo’s. De alimentatie kan tot in de miljoenen euro’s lopen. 

De Romeo’s staan bekend om hun seksuele appetijt. (Foto: Paul Van Welden, CC BY-SA 4.0)

Het Centrum voor Menselijke Genetica onderzocht het afgelopen decennium bloedstalen van duizenden pasgeborenen in België. Door het Belgische genoom in kaart te brengen hoopten de onderzoekers meer te weten te komen over erfelijke ziektes, zodat de FOD Volksgezondheid haar beleid daar preventief op kon afstemmen.

Met de Vlaamse bloedstalen was echter iets vreemds aan de hand. “Het DNA van jongens vertoonde ongelooflijk veel overeenkomsten. “We konden de afstamming herleiden tot drie Y-chromosomale stammen. Drie vaders dus”, aldus een van de onderzoekers. “Vervolgens zagen we een gelijkaardige tendens bij een deel van de X-chromosomen bij de meisjes. Daaruit konden we afleiden dat ongeveer twee derde van alle kinderen uit het sample afkomstig was van slechts drie vaders. Ongelooflijk, eigenlijk.”

Vervolgens vergeleken de onderzoekers het Y-chromosomale DNA met de nationale DNA-databanken. Zo konden ze een naam plakken op de drie stamvaders: Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi. De Romeo’s, dus. De onderzoekers beschikten naar eigen zeggen al over een uitdraai van hun genoom aangezien Van Tongelen, Gilles en Levi ongeveer elke maand om een vaderschapstest komen vragen.

De Romeo’s zouden meer dan één miljoen kinderen bevaderd hebben in heel België. Dat lijkt erg veel, maar het is niet onmogelijk aangezien de mannelijke en de vrouwelijke seksualiteit anders geëvolueerd zijn. “Voor mannen is nageslacht produceren slechts een spreekwoordelijke vijf minuutjes werk”, verklaart gedragsbioloog Mark Nelissen. “De Romeo’s touren door het hele land, en door op het podium van jetje te geven profileren ze zich als alfamannetje voor de duizenden smachtende huisvrouwen die hun optredens bijwonen. Zo zijn ze in staat geweest om snel en efficiënt hun zaad te verspreiden over het gehele grondgebied.”

Frikandel XXL

“Bovendien staan ze bekend om hun seksuele appetijt. Ze brachten zelfs een Frikandel XXL uit, een referentie naar hun zogenaamd buitenproportioneel grote fallus”, alus nog Nelissen.

Aangezien het om statistische gemiddeldes gaat, hoeft het doorsnee gezin met kinderen niet onmiddellijk te panikeren. “Het onderzoek gebeurde volledig anoniem, dus wij kunnen niets over individuele gevallen zeggen”, stelt geneticus Jean-Jacques Cassiman (KUL) gerust. “Al blijft de kans natuurlijk veel groter dat niet jij, maar wel één van de Romeo’s de natuurlijke vader van je kind is.”

Buiten enkele echtelijke drama’s ziet Cassiman niet onmiddellijk problemen. “Maar zodra al die kinderen seksueel actief worden en nakomelingen met elkaar beginnen te maken, is er een reële kans op genetische degeneratie. Daarom adviseren wij de Vlaamse overheid om de generatie die tussen 2006 en 2016 geboren is te sensibiliseren: Zoek een partner over de taalgrens,of, beter nog, in het buitenland. Zeker als ze vaker zingen en diftongeren dan gemiddeld, en niet kunnen stoppen met glimlachen.”

4 reacties op "Verontrustend: 2 op 3 Vlaamse borelingen tussen 2006 en 2016 heeft een van de Romeo’s als vader"

  1. Is het toeval of niet? In de krant lezen we dat een Engelse tiener, een meisje van 18, zich ineens vreemd begon te dragen Ze begon ongecontroleerd te zingen en bracht bij moment apengeluiden uit. Bovendien dacht ze dat ze een dinosaurus was. Iets in de hersenen, meent men te weten. Nu zou het wel eens kunnen, gezien de symptomen, dat ze dezelfde oervader heeft als de Romeo’s. Weinigen twijfelen eraan dat de Romeo’s dezelfde vader hebben – zijn familienaam is Romeo – en dat hun ontembare drift tot het bevaderen -wat een mooi woordje toch, mijn complimenten- genetisch meegegeven is. Verder onderzoek moet nu uitmaken of de vader van de Romeo’s zich ook in Engeland bewogen heeft. In ieder geval heeft hij blijkbaar meer dan één linkse schaats gereden. Voor wie geboren is tussen 2006 en 2016, dus liever ook geen partner zoeken in Engeland. Het voorzorgsprincipe, weet u wel.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter