Ivan De Vadder in ontwenningscentrum na verkiezingen

BRUSSEL – Terwijl de meeste mensen tevreden zijn dat de overweldigende stroom verkiezingsnieuws  eindelijk is geluwd, blijven sommigen verweesd achter. Een van de ergste slachtoffers van de post-electorale depressie die nu op veel redacties heerst, is Ivan De Vadder. De Vadder stortte in een existentieel zwart gat, en liet zich prompt interneren in een ontwenningscentrum.

De glazige blik verraadt de onderliggende waanzin
De glazige blik verraadt de onderliggende waanzin (Foto: VRT)

“Ik was dertien jaar toen een vriend me voor het eerst aanbood om een gesprek onder klasgenootjes te modereren”, begint een bleke De Vadder.  Enkele zonnestralen priemen voorzichtig door de gordijnen in zijn kamertje van ontwenningscentrum “De Sleutel”, waar de journalist vrijwillig zijn intrek heeft genomen.  “In het begin vond ik het maar gewoontjes; politiek was wel tof, maar zeker geen bepalende factor in mijn leven”, vervolgt De Vadder.  “Langzaam maar zeker begon het echter fout te gaan, en trapte ik met open ogen in de klassieke val.  Ik begon steeds zwaardere politieke discussies te voeren.  En ja,  ik heb enkele erg extreme politici ondervraagd.  In de verblinding van de roes besefte ik toen niet dat zoiets levensgevaarlijk kan zijn.”

Onhoudbaar

“Op het einde smokkelde ik zelfs stiekem mijn iPad mee naar de slaapkamer, om me ook na de uren te kunnen laven aan een verse scheut politiek nieuws, als die goesting opkwam”, vervolgt De Vadder, de blik in diepe schaamte naar de grond gericht.  “Regelmatig werd ik ‘s nachts zwetend wakker, om meteen met trillende handen alle nieuwssites te controleren.  Ik was verslaafd.  Ik was ziek.  De toestand was onhoudbaar geworden; ik besef nu dat ik mijn familie en vrienden onzegbaar veel leed heb berokkend.  Door me nu vrijwillig aan te bieden in een afkickcentrum, hoop ik voor hen nog iets goed te maken.  Als dat tenminste nog mogelijk is (begint zacht te snikken, nvdr.)”

De therapie verloopt met vallen en opstaan. Eergisteren nog probeerde De Vadder middels een clandestiene, op servetten verspreide opiniepeiling te voorspellen wat de samenstelling van het zondagse middagmaal zou zijn. Verder is hij meermaals betrapt op het autoritair modereren van de discussies omtrent het bezit van de afstandsbediening in de ontspanningsruimte.  Om veiligheidsredenen zal De Vadder nog zeker tot na de federale verkiezingen van 2014 geïnterneerd blijven in De Sleutel.

(Heeft u vragen over overmatige politieke verslaggeving, of kent u iemand die te veel met politiek bezig is dan goed is voor hem of haar?  Bel naar de gratis hulpdienst op 0800-265 568)

2 reacties op "Ivan De Vadder in ontwenningscentrum na verkiezingen"

Laat een reactie achter