Bedenker woord ‘sportelen’ openbaar gestenigeld

BRUSSEL – Op de Grote Markt van Brussel zal morgenavond Sylvain Quaeremont (58) openbaar worden gestenigeld.  Quaeremont haalde zich enige tijd geleden een nooit geziene  volkswoede op de hals door het woord ‘sportelen’ ongevraagd te introduceren in onze woordenschat.

Het oordeel van de volksjury was hard (Foto: André D Conrad)
Het oordeel van de volksjury was hard (Foto: André D Conrad)

Na talloze tevergeefse mediacampagnes die het woord ‘sportelen’ opnieuw hadden moeten veranderen naar het vertrouwde ‘sporten voor bejaarden, mongolen en gehandicapten’, stapte een teleurgestelde belangenvereniging ‘Subiet een geweerkolf tegen uw kaak’ ten einde raad naar de rechter. Die gaf de burgerlijke partij gelijk, en veroordeelde Quaeremont tot de dood door stenigeling.  Deze vrij progressieve vorm van executie kwam voor de volksjury als de meest humane uit de bus, waardoor Quaeremont nog gespaard blijft van een veel pijnlijkere radbrakeling of vierendeliging.

Respectvol

Het is de eerste keer dat er in België een effectieve straf zal worden uitgevoerd in het kader van ons juridisch uitwisselingsproject met Iran.  Daar wordt bij vonnissen al eeuwenlang rekening gehouden met het ‘oog om oog’-beginsel, waarbij alle partijen respectvol rekening houden met elkaars werkwijze. Omdat men zich tijdens het sportelen nu ook weer niet zó hard moet inspannen, zal Quaeremont dan ook slechts worden doodgegooid met stenen ‘waarvan het gewicht en de scherpe randjes reuze meevallen (Art.19bis)’.

KAN JIJ ER OP DE GROTE MARKT NIET BIJ ZIJN?  DRAAG OOK JOUW STEENTJE BIJ EN VOLG DE STENIGELING VAN SYLVAIN QUAEREMONT LIVE OP CANVAS VANAF 19u30! (#DR)

2 reacties op "Bedenker woord ‘sportelen’ openbaar gestenigeld"

Laat een reactie achter