Wapenfabrikant: “Als kinderen gewapend waren geweest, zou dit nooit zijn gebeurd.”

Na de schietpartij in Connecticut, waarbij 20 kinderen het leven lieten, laait de discussie over de wapenwetgeving in de Verenigde Staten weer op. Bob Murrica, woordvoerder van de Hyatt Gun Store, de grootste wapenwinkel in Amerika, betreurt dat het incident gebruikt wordt voor politieke doeleinden. Volgens hem had het bloedbad vermeden kunnen, “als de kinderen gewapend waren geweest.”

De NRA onderhandelt op dit moment met enkele speelgoedfabrikanten. Foto: RifleGear.com
De NRA onderhandelt op dit moment met enkele speelgoedfabrikanten. Foto: RifleGear.com

“Vooreerst wil ik namens het management en personeel van de Hyatt Gun Store ons diepste medeleven met de getroffen families betuigen,” begint Murrica zijn persmededeling. “Onze gedachten zijn bij hen en we bidden voor hen en de kinderen die ze op zo’n gruwelijke wijze verloren. De schutter, Adam Lanza, die met een Glock 9mm pistool (als u hem voor 31 december bestelt, krijgt u 8% korting), een SIG-Sauer 1911 Match Elite Stainless 9mm verstelbaar handpistool (einde reeks – behalve 20% prijsreductie krijgt u er gratis de Bianchi Belt Slide Concealment Holster in ambachtelijk gelooid leder bij. Haast u, want op = op!!!) en een Bushmaster M4A3 MOE 5.56 schoudergeweer (met camouflage afwerking, afneembare scope en optioneel laseropzetstuk; ideaal voor het in bedwang houden van grote groepen mensen zonder aan precisie te moeten inboeten. Bestel hem vandaag nog online. Gratis verzending!) was geen klant van de Hyatt Gun Store en hij hield zich duidelijk niet aan de richtlijnen die wij ons cliënteel in de folder “Verantwoord Wapenbezit – Twee Nuttige Tips” aanraden te volgen. Toch grijpen sommigen dit incident aan om de dood van 20 kinderen en 8 volwassenen in de schoenen van de Hyatt Gun Store en onze collega-wapenhandelaars te schuiven. Wij betreuren ten zeerste dat het verdriet van de nabestaanden gebruikt wordt om een links politiek agendapunt te promoten, dat bovendien de broodwinning van ons personeel en de belangen van onze aandeelhouders in het gedrang brengt.”

Play-Doh kneedbommen

De Amerikaanse wapensector kijkt echter ook in eigen boezem. “We hebben gefaald”, kan de voorzitter van de NRA (National Rifle Association), Otto Matik, zijn ontgoocheling en emoties niet verbergen. “Als onze lobbyisten en marketingjongens beter hun werk hadden gedaan, was dit drama nooit gebeurd. Dan zouden alle kleuters en leerlingen een wapen hebben gedragen, en had iemand die psychopatische gek nog tijdens zijn moordtocht kunnen omleggen. Het wordt hoog tijd dat we investeren in een veiliger Amerika. En dat kan alleen als iedereen meedoet. Ook de kleinsten onder ons.”

De NRA onderhandelt op dit moment met enkele speelgoedfabrikanten om het jonge volkje te sensibiliseren en beter voor te bereiden op vergelijkbare drama’s. Zo zou Play-Doh een zelfbouwpakket op de markt brengen om spelenderwijs kneedbommen te maken, en overweegt Mattel om haar Barbies standaard uit te rusten met een knop waarmee jonge meisjes stroomstoten van 12.000 volt kunnen uitdelen.

6 reacties op "Wapenfabrikant: “Als kinderen gewapend waren geweest, zou dit nooit zijn gebeurd.”"

 1. ze zouden dad hier beter ook doen zo wapens aan de schoolgaande kinderen geven maar dat zal wel niet lukken met de sossen aan de macht de liberalen zouden dat wel doen maar zebben schrik van die rooi smeerlappen

  Beantwoorden.
 2. :-)
  proficiat dR, heerlijk ironische artikels op jullie site,
  de boodschap komt zo goed door!
  volgens mij zelfs beter als met droge feiten die niemand leest…
  (en hilarisch dat sommige mensen de ironie/overdrijving niet snappen btw)

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter