Vrouwen blijkbaar nog steeds niet intelligent genoeg om professor te worden

GENT/LEUVEN – Slechts één op de vier professoren in Vlaanderen is een vrouw. Met die cijfers komt de Jonge Academie, een groep van jonge onderzoekers van verschillende universiteiten. ‘Meisjes, steek een tandje bij.’

Meisjes moeten beter studeren, als ze ook professor willen worden.

De Jonge Academie lanceert vandaag, op de internationale dag voor vrouwen in de wetenschap, een campagne om de genderkloof in de academische wereld in de aandacht te brengen. Met een grote postercampagne, een website en cartoons op sociale media wil het collectief jonge studentes aansporen om even goed te studeren als de jongens.

“Op dit moment studeren er meer meisjes dan jongens aan de Vlaamse universiteiten. En toch vertaalt zich dat niet in het aantal vrouwelijke hoogleraren. Het kan alleen betekenen dat vrouwen nog steeds dat sprankeltje intelligentie missen voor een bloeiende academische carrière”, verklaart professor Gender Studies Marie-Jeanne De Decker. “Dus ik zou zeggen: meisjes, steek een tandje bij.”

 

13 reacties op "Vrouwen blijkbaar nog steeds niet intelligent genoeg om professor te worden"

 1. Een tandje bijsteken? Een pas afgestudeerde dame met ambitie sprak er onlangs nog over met haar tandarts, maar die zei: ‘We kunnen wel veel tegenwoordig, maar ik zou begot niet weten waar ik dat tandje moet steken.’ En toen stond ze daar, met haar mond vol tanden…

  Beantwoorden.
 2. Ik weet niet waar ze die cijfers vandaan halen, maar vrouwen zijn toch wel goed vertegenwoordigd in het professoriaat? Neem nu een Petra De Sutter of een Rik Torfs, om er maar enkele te noemen.

  Beantwoorden.
  1. Mijn vrouw durfde niet meer in de keuken nadat ze Donald Muylle op tv bezig gezien had. Ze dacht dat die in een of andere kast verstopt zat. Ik heb haar pas gerust kunnen stellen nadat ik zogezegd muyllevallen gezet had. Om bij het onderwerp te blijven: mijn vrouw is blond én toch geen professor.

   Beantwoorden.
    1. Ja, de meeste van die Russische vrouwen die ge uit Polen laat overkomen zijn blond. Nu dat ge het zegt, ik heb altijd al blonde vrouwen gehad, behalve die vorige, dat was een Filipijnse en een lieve ook, maar de karaoke vanaf zes uur ’s morgens was er te veel aan. Het probleem is dat ik geen Vlaamse kan houden want die verstaan wat ik zeg.

     Beantwoorden.

Laat een reactie achter