Europa stuurt Syrische vluchtelingen plastic zakjes om in te stikken

Brussel – In de nasleep van het akkoord met Turkije omtrent de vluchtelingencrisis heeft de Europese Unie besloten om massaal plastic zakjes uit te delen aan Syrische vluchtelingen. “Een menswaardig alternatief”, zo klinkt het bij EU-president Donald Tusk.

(bron: freeimages.com)
Dit plastic zakje tracht zijn lot te ontkomen door naar Europa te vluchten – (foto: freeimages.com)

“Het akkoord met Turkije heeft ervoor gezorgd dat we de toegang tot de Europese Unie op een dusdanige manier dichtgetimmerd hebben dat we het businessmodel van mensensmokkelaars hebben gebroken. Maar helaas nemen we nu ook zo goed als alle hoop weg voor wie ooit een betere toekomst voor zijn kinderen wenst in Europa”, aldus een meelevende Tusk. “Voor veel Syrische vluchtelingen is de situatie door ons toedoen hopeloos. Welk perspectief hebben die mensen nog?”

Een werkgroep, samengesteld uit technocraten uit diverse landen, heeft daarom de alternatieven onderzocht die Europa deze mensen kan bieden. Eén ding was volgens Tusk van meet af aan duidelijk. “Wachten tot de vluchtelingen oprotten is onbegonnen werk. Dat zou jaren duren, en bovendien te veel geurhinder veroorzaken voor de omwonenden. Ook zeggen dat de ze de boom in kunnen, bleek niet realistisch. Daar leent de vegetatie in oost-Turkije zich onvoldoende toe. Een derde optie was dat wie naar Europa wil de kloten van de Europese leiders zouden kunnen kussen. Angela Merkel ging daar echter, Internationale Vrouwendag in het achterhoofd, niet mee akkoord.”

Blijft dus over dat Europa de vluchtelingen laat stikken. “Deze methode heeft heel wat voordelen”, vindt de Nederlandse premier Mark Rutte. “Ten eerste is het goedkoop. Door plastic zakjes op te sturen hebben we voor enkele luttele eurocenten per vluchteling een eindoplossing. Bovendien kunnen we in de plastic zakjes een aantal leuke spulletjes steken. Een laatste avondmaal-voedselrantsoen mét toetje, een elastiekje om het zakje stevig om de hals te bevestigen en een valiumpje om rustig heen te gaan tijdens het stikken. Dat maakt het allemaal toch wat menselijker.” Tot slot wijst hij er nog op dat de plastic zakjes 100% biologisch afbreekbaar zijn.

13 reacties op "Europa stuurt Syrische vluchtelingen plastic zakjes om in te stikken"

 1. En nog goed voor de werkgelegenheid ook! Al die vluchtelingen zitten nu immers de sociale media te bestoken met volgende boodschap aan Europa: “Ge kunt mijne zak opblazen!” Dit bezorgt een aantal rasechte laaggeschoolde Europeanen toch weeral werk voor een jaar of drie.

  Beantwoorden.
  1. Jamaar, als we gaan beginnen met hunne zak op te blazen vooraleer die zijn doel heeft kunnen bereiken, gaan er een paar ontploffen en is alle moeite voor niets geweest.
   Dan blijft het voorstel van nogal wat politici en hun kiesklootjesvolk wellicht beter overeind: neerschieten als dat raar volk over de pinnekensdraad probeert te kruipen. In Amerika liggen ze daar ook al lang niet meer van wakker want daar mogen de kleuters kraaiend van plezier hun moeke en vake een kogel door de kop jagen. Ze vinden dat dat moet kunnen. Dus waarom zouden wij dan compassie moeten hebben met volk dat geen eigen volk eerst is?

   Beantwoorden.
   1. Durex heeft zich met de zaak gemoeid en beweert onscheurbare zakjes te kunnen leveren, in alle kleuren en smaken nota bene. Ik moet trouwens mijn vorige opmerking herzien als zou deze toestand enkel voor laaggeschoolden werk kunnen bieden. Ook hooggeschoolden zijn meer dan welkom bij het zakblazen, mits ze akkoord gaan met de loonvoorwaarden natuurlijk. Karel, bijvoorbeeld, afgestudeerd als doctor in de astrofysica, werd wekloos opgevist en blaast nu naar hartelust. Om het met zijn woorden te zeggen: “Ge verdient hier gene zak!”;

    Beantwoorden.
    1. Dat contract met Durex; dat is er zeker zo eentje gelijk met de milieuboxen destijds? (Die kreeg trouwens ook niemand open als je ze nodig had om te vullen en te legen.)
     Staatssecretaris Theo, die in deze materie het product heeft mogen testen (en dus ook aan de ontvangende kant van de steekpenningen staat), heeft duidelijk te lang met zo’n Durex op zijn kop… sorry… hoofd… rondgelopen. Al zijn aar is naar de kl*ten. En hij trekt al een tijdje een vreselijk lelijk gezicht. Of heeft hij dat al sinds zijn geboorte?

     Beantwoorden.
     1. Ja ja, ’t is ne gladde, den Theo! Komt natuurlijk ook doordat de veelvuldige zak-over-kop toestanden al zoveel ‘voorhoofdzweet’ hebben opgevangen en door het heen- en weergeschuif de laatste aanwezige haartjes mee verwijderd zijn. Hij beweert dan wel dat de problemen bij de wortel moeten aangepakt worden, maar op dat vlak worstelt hij blijkbaar zelf nog met een aantal issues.
      De goede kwaliteit van de geteste stikzakjes verklaart trouwens waarom hij zo’n lelijk gezicht trekt. Hij trekt misschien tevéél in het algemeen.

     1. Tegen mij? Hét???
      Ik heb er nochtans niets van gemerkt. Zal wat beter moeten opletten zeker!? Of ziet de GEBELGDE spoken?

 2. Het grootste probleem is dat de meeste Belgen geen enkel benul hebben van de Profeet.en zijn gedoe en dat ze daar ook zo niet meteen een boodschap aan gaan hebben. Het gaat er eerder paktisch aan toe. Wie gaat de repatriëring/begrafenis van de dooie Kalash weer moeten betalen? Het OCMW-CPAS van Vorst?

  Of de Salafisten?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter