Turtelboom wil meer celstraffen onder de 3 jaar

Voor Frauke S. (2,5) komt de maatregel hard aan

BRUSSEL – Minister van Justitie Turtelboom zal voortaan meer celstraffen onder de drie jaar werkelijk laten uitvoeren. Minderjarige criminelen ontlopen nu te gemakkelijk hun straf, vindt de minister. Voor Zlatan B. (2) en Frauke S. (2,5) van kindercrèche De Regenboog in Tielt, komt de maatregel aan als een stevige tik tegen de oren. Zij kijken nu aan tegen een celstraf in plaats van een kwartier in de hoek en sorry zeggen tegen juf Katrien. Het tweetal zou niet zijn gestopt met babbelen na het knutseluurtje. De papa en mama van Frauke hebben al aangekondigd de beslissing van Turtelboom te zullen aanvechten. Allicht trachten ze de uitspraak uit te stellen tot de zaak of de peuter verjaard is.

De maatregel heeft er overigens voor gezorgd dat honderden peuters verstoppertje zijn beginnen spelen alsof hun leven ervan afhangt. Wat vroeger enkel een spelletje bleek te zijn is voor velen nu bittere ernst. Intussen regent op het Ministerie van Justitie klachtenmails van ongeruste en boze ouders. Ook Child Focus hekelt de ondoordachte aanpak van Turtelboom nu het aantal vermiste kinderen in ons land plotsklaps verhonderdvoudigd is. (PG/EM)

Eén reactie op "Turtelboom wil meer celstraffen onder de 3 jaar"

Laat een reactie achter