Topfavoriet vlaggenzwaaien mist Parijs-Roubaix na zware val

ROUBAIX – Niet alleen Tom Boonen ziet dit jaar een vijfde overwinning in Parijs-Roubaix aan zich voorbij gaan door een valpartij. Ook naast het peloton vallen er jaarlijks slachtoffers.

Niet alleen Tom Boonen ziet dit jaar een vijfde overwinning in Parijs-Roubaix aan zich voorbij gaan door een valpartij. Ook naast het peloton vallen er elk jaar slachtoffers. Zo zag ook Vlaanderens meest notoire vlaggenzwaaier Geeraart Schildenvriendt een valpartij roet in het eten strooien.

Geeraart Schildenvriendt (40) uit Dessel (Beeld YouTube)
Geeraart Schildenvriendt (40) uit Dessel (Beeld YouTube)

De veertigjarige Geraart Schildenvriendt uit Dessel zal dit jaar niet voor de vijfde keer tot beste vlaggenzwaaier van Parijs-Roubaix worden verkozen. Na een knullige maar zware valpartij bij het verkennen van het parcours is het verdict kort en duidelijk: twee gebroken polsen en een ontwrichte kaak. De voorzitter en tevens meest getalenteerde vlaggenzwaaier van Vlaanderens bekendste vaandelzwaaivereniging “De Vlammende Vlaggende Vloemingen” zal de wedstrijd zwaar gehavend vanuit zijn zetel moeten volgen.

“Zijn beide polsen”

Schildenvriendt gleed zaterdagvoormiddag tijdens het preventief vlaggen planten langs de kasseistrook van de Carrefour de l’arbre uit over de restanten van een vlagje dat na de vorige editie niet was opgeruimd en kwam met een zware smak neer op zijn beide polsen. Alsof dat nog niet genoeg was, werd ook zijn hoofd geraakt door een voorbijrijdende wielertoerist waardoor de topfavoriet van het Vlaamse vlaggenzwaaien een ernstige kaakbreuk opliep. Schildenvriendt werd met de ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis en besloot even later om zondag niet aan de dranghekken te komen. Zijn zoon Siemen zal de ploeg van De Vlammende Vlaggende Vloemingen zondag door een feilloos parcours trachten te loodsen.

De zwaar teleurgestelde Schildenvriendt wilde zelf niet reageren voor de camera’s, maar zijn vrouw Klothilde reageerde wel officieel via de ploegwebsite: “Geeraart zal dit jaar spijtig genoeg niet deelnemen aan Parijs-Roubaix na een val tijdens de voorbereidingen. Zijn beide polsen en zijn kaak zijn geraakt waardoor noch vlaggenzwaaien, noch leuzen roepen in ideale omstandigheden kunnen worden uitgevoerd. Zowel de naaste familie als de ploeg betreuren de situatie ten zeerste, zeker omdat hij dit jaar echt goeie benen had, maar daarmee alleen ben je natuurlijk weinig als vlaggenzwaaier. Geeraart gaat nu door een zware periode dus ik zou iedereen willen verzoeken de privacy te respecteren en te bidden voor een spoedig herstel.”

 

 

 

 

Laat een reactie achter