Schokkend filmpje toont pestgedrag in Vlaamse regering

Op het Internet doet een filmpje de ronde waarop hallucinante beelden te zien zijn van zwaar pestgedrag binnen de Vlaamse regering. Op de beelden is te zien hoe Mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) zwaar fysiek en verbaal wordt toegetakeld door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V)

 – door Hans van Elverschele –

Op de beelden is te zien hoe Ingrid Lieten (sp.a) zwaar wordt toegetakeld door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V)

In het filmpje, dat intussen al meer dan 60.000 keer werd bekeken op het Internet, zien we hoe een woedende Kris Peeters alle zelfbeheersing verliest, en Mediaminister Ingrid Lieten in pure razernij hardhandig tegen de grond slaat, bespuwt, en uit alle macht de haren uit het hoofd trekt. “Sta recht en doe eindelijk eens je job naar behoren, socialistische hoer!”, horen we een vuurrood aangelopen Peeters schreeuwen. “Niet voor jou”, prevelt een bont en blauw geslagen Lieten nog met haar laatste krachten.

De beelden werden in het parlement gefilmd met een smartphone, en later gepost op Youtube. Wegens massaal protest heeft het videokanaal het filmpje inmiddels verwijderd. Dat was echter buiten de moeder van Lieten gerekend, die het filmpje nog net op tijd kon onderscheppen en resoluut op haar Facebookpagina plaatste. Met daarbij een opvallende boodschap: “Kijk en oordeel. Ingrid wil zelf dat dit filmpje openbaar wordt. Hiermee wil zij een actie tegen de pesters binnen de Vlaamse regering starten. Klik ‘vind ik leuk’ als je Ingrid een hart onder de riem wil steken, en deel dit filmpje als je haar actie wil steunen. Bedankt aan iedereen die dit wil doen.

Losgeslagen agressor

Ondertussen blijven er van alle kanten verontwaardigde reacties binnenstromen. De beelden van het uitzonderlijk zware politieke geweld werden inmiddels al meer dan 37.000 keer gedeeld , en 254 geschokte Vlamingen plaatsten er al een commentaar bij. ‘Ingrid is vooral blij dat we achter haar staan’, reageerde haar moeder nog. De politie is inmiddels op de hoogte gebracht, en liet al weten dat er ‘bijzonder zware sancties’ zullen volgen tegen de losgeslagen agressor Kris Peeters. Commissaris Danny Gewelt van de politiezone Brussel-Noord stelt in een persbericht dat “hoezeer de blinde en tomeloze lichamelijke agressie tegenover politici ook te begrijpen is, hebben wij als mens toch de plicht om te trachten op een beleefde en respectvolle manier met malkander om te gaan.”

Bij het ter perse gaan was het kabinet van minister-president Kris Peeters niemand bereid gevonden tot commentaar.

3 reacties op "Schokkend filmpje toont pestgedrag in Vlaamse regering"

  1. de Meester Jean Marie · Bewerken

    ook hier is artikel 433bis SW van toepassing. Minderjarigen of meerderjarigen die zich gedragen als kinderen mogen niet in beeld gebracht worden als ze een foute zaken hebben begaan :-)

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter