Stoute Emma (4) niet langer in hoek wegens procedurefout

HOOGSTRATEN – In kleuterschool De Skibidoe heeft juf Ilse een bitsige procedureslag verloren tegen de vierjarige Emma. De straf die juf Ilse had uitgesproken werd door de peuter aangevochten en is in hoger beroep bij directeur Peeters weer ingetrokken.

Emma kan opgelucht haar ouders bellen dat de procedureslag gewonnen is.
Emma kan opgelucht haar ouders bellen dat de procedureslag gewonnen is.

De aanleiding van het geëscaleerde juridische getouwtrek is een geschil omtrent het onrechtmatig en oneigenlijk gebruik van enkele wascokrijtjes. Zo zou Emma vlak voor de tweede speeltijd een aanvaring hebben gehad met Ruben (4). Die was net de laatste hand aan het leggen aan een tekening van een dino (een diplodocus, nvdr.) toen zijn klasgenootje Emma hem het tekenpapier afhandig maakte om er met een vette rode wasco een groot konijn over te tekenen. Juf Ilse greep in, gaf Emma een voorwaardelijke straf van geen fruitsapje tijdens de tweede speeltijd en plaatste de geweldenaar in de hoek. Emma ontkende echter alle schuld en ging in hoger beroep.

Gevaarlijk precedent

Directeur Peeters gelastte een onderzoek om deze delicate zaak, die een gevaarlijk precedent kon vormen, uit te spitten. Een ondervraging bij de klasgenootjes leverde niets op, maar meester Paul kon tastbaar bewijs verzamelen. In de pennenzak van Emma zat immers de rode wasco waarmee overduidelijk het gewraakte konijn was getekend. Opnieuw gaf Emma zich niet gewonnen en dit keer met succes. Ze pleitte dat meester Paul een procedurefout had begaan door zonder pennenzakkenzoekingsbevel te gaan snuffelen in de persoonlijke spullen van Emma. Omdat het bewijs van Emma’s schuld op illegale manier was bekomen, werd de voorwaardelijke straf opgeheven en diende Emma niet langer in de hoek plaats te nemen. Juf Ilse kreeg een werkverbod van drie dagen. Directeur Peeters spreekt van een overwinning van de democratie.

 

 

 

4 reacties op "Stoute Emma (4) niet langer in hoek wegens procedurefout"

Laat een reactie achter