Primark mag geen mantels der liefde meer leveren aan federale regering

BRUSSEL – Premier Charles Michel (MR) heeft beslist om de mantels der liefde voor zijn regering voortaan niet meer bij Primark te halen. Aangezien de maatregel weegt op de begroting, vraagt de premier zijn collega’s bovendien om hun mantels niet meer zo snel te verslijten.

– door Juanita Incognita – 

Een mantel der liefde dekt alles lekker in.

De drastische maatregel komt er nadat Theo Francken een noodkreet vond in één van de twintig mantels der liefde die hij op korte tijd van de premier ontving. “Gedwongen om uitputtende uren te werken”, stond op een ingenaaid etiket. Behalve de boodschap over de uitputtende werkuren stond er op een ander label: “Ik heb dit kledingstuk gemaakt, maar ik ben er niet voor betaald.”

Premier Michel ontkent ten stelligste dat hij niet betaalde voor de mantel. “Normaal kosten ze 28 euro, maar voor dit extra indekkende exemplaar rekende Primark mij uitzonderlijk 76 euro aan. Ik heb het bonnetje nog!” De hoge kosten liggen volgens hem niet enkel aan de thermische voering, maar ook aan het met de hand vervaardigde borduurwerk.

Nauwe schoentjes

Om dergelijke toestanden in de toekomst te vermijden, neemt de premier zich voor om zijn mantels der liefde bij een Belgische producent te kopen. “Wij zijn zeer tevreden over de nauwe schoentjes die we voor de regering hebben besteld bij Torfs, dus waarom zouden we überhaupt naar Azië uitwijken? Tenzij dan voor dat detailwerk, waarvoor je kleine handjes nodig hebt.”

Francken hoopt dat de stopzetting van het lucratieve contract de Aziatische arbeiders nu niet als economische vluchtelingen naar onze contreien zal lokken. “Maar knappe, jonge Filippijnse vrouwen blijven wel welkom natuurlijk, die kunnen hier blijkbaar nog Miss België worden”, knipoogt hij.

Premier Michel is in elk geval opgelucht dat zijn staatssecretaris voor Asiel en Migratie deze winter niet in de kou hoeft te staan. Hij start binnenkort gesprekken met Marokko op om er een kolossale mat te laten vervaardigen, om voortaan alle strapatsen van zijn regering in één beweging onder te vegen. Hij laat ook weten dat Primark het onderzoek naar de ingenaaide noodkreten heeft overgeheveld aan de Verenigde Naties. De VN ontkennen dat er contact was met Primark.

Eén reactie op "Primark mag geen mantels der liefde meer leveren aan federale regering"

Laat een reactie achter