Vinokourov wint nu ook Olympische Marathon

LONDEN – De 38-jarige Kazak Alexandre Vinokourov is als verrassende winnaar uit de bus gekomen van de Olympische marathon in Londen.  De ouder wordende wielrenner slaagde er vreemd genoeg in om de rest van het deelnemersveld, allemaal getrainde marathonlopers, te kloppen.  Zonder het minste spoor van vermoeidheid op het gelaat bereikten zij na Vino glimlachend de eindmeet.

Alexandre Vinokourov (Foto Antoine Blondin)
Alexandre Vinokourov (Foto Antoine Blondin)

Het is al het tweede Olympische succes voor de veteraan Vinokourov, die afgelopen weekend ook in de wegrit met de zege aan de haal ging.  Ook daar verscheen zijn directe tegenstander opvallend fris ogend aan de finish.  “Het is bekend dat ik een erg ontspannend effect heb op mijn sportieve rivalen”,  beseft de kampioen.  “Nog maar net heb ik hen omgekocht met een grote som geld, of zij houden al gedwee de benen stil.   In deze tijden van crisis beseft een beginnende sportman beter dan ooit de vergankelijkheid van de overwinning tegenover de zekerheid van de zoete centjes!”

Over hun mogelijke betrokkenheid bij omkoping weigerden de 112 overige marathonlopers alle commentaar.  “Ik verkies in stilte te recupereren in de rustgevende zetels van mijn fonkelnieuwe Lamborghini”, was het enige wat een Keniaanse marathonloper over de zaak kwijt wilde.  Met een hoge hoed en een sigaar suisde hij weg naar het Olympische dorp.

Dure affaire

Plant Vino nog meer exploten tijdens deze Spelen, of begint hij toch stilaan aan zijn pensioen te denken?  “Dat ziet er op mijn leeftijd inderdaad steeds realistischer uit, ja”, geeft de kampioen onomwonden toe.  “Pas op, lichamelijk gezien zou ik nog jaren kunnen meedraaien, maar het begint stilaan toch een dure affaire te worden.”

Laat een reactie achter