Leraars en leerlingen beginnen vandaag opnieuw aan verloren strijd tegen Artificiële Intelligentie

Voor bijna 1,2 miljoen leerlingen en 164 000 personeelsleden uit meer dan 3 500 scholen start vandaag een nieuw schooljaar.

Kinderen beginnen vandaag opnieuw aan hun ongelijke strijd tegen de machines. En dat gaat zoals steeds gepaard met de nodige traantjes.

Leraars en scholieren zullen zich een heel schooljaar bezighouden met het overbrengen en verwerven van kennis en vaardigheden die in de toekomst steeds meer overbodig zullen worden dankzij de ontwikkelingen in het domein van de Artificiële Intelligentie.

Of het nu gaat om het verwerven van een dode taal als Latijn of Grieks, het vertalen van een levende taal in de eigen taal, het berekenen van integralen en matrices of verbanden en patronen zien in de grote dataset van de menselijke cultuurgeschiedenis: algoritmes zullen dat, wanneer deze leerlingen toetreden tot de arbeidsmarkt, veel beter doen dan mensen. En dat besef gaat zoals steeds gepaard met de nodige traantjes.

6 reacties op "Leraars en leerlingen beginnen vandaag opnieuw aan verloren strijd tegen Artificiële Intelligentie"

 1. Een grote vooruitgang dat robots met kunstmatige intelligentie kinderen met natuurlijke intelligentie vervangen op de schoolbanken: Goedkoper want geen kleurpotloden of laptops nodig. Braver ook, want robots moeten bij wet luisteren. En, last but not least, robots staken niet zoals die Anuna-De-Wever-wie-denkt-wel-dat-zij-is-om-zo-maar-te-staken-tegen-de-oververhitting-van-de-aardkloot-die-zoals-het-woord-zegt-al-naar-de-kloten-is.

  Beantwoorden.
   1. Typisch Raaskalderij: Doen alsof ge een standpunt bijtreedt en het terzelfdertijd ondergraven. Want eten en drinken is in dit debat niet echt het argument: Die AI robots halen hun intelligentie natuurlijk uit de datacenters die nogal veel energie schrokken en dat zorgt voor weer wat meer warmte op aarde,/a> iets dat dan weer koren op de molen van die ambetante Anuna is. En dat kan toch echt niet de bedoeling zijn? Waarover men niet spreken kan, moet men zwijgen, zei de Ludwig.

    Beantwoorden.
  1. Tja. Dewever smeert naar eigen zeggen per ongeluk kattenvoer op zijn boterham. Hij kan wat latijn, maar niet zien dat er twee katten op zijn dosis crèmepaté staan?

   Die vent gaat zelfs z’n eigen kat haar vreet opvreten. Door dergelijke idioten gaat het kattenvoer straks beter ingepakt worden je zult het zien.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter