Schauvliege dagvaardt universum

BRUSSEL – Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) spant een kort geding aan tegen het heelal. Dat zou 13,7 miljard jaar geleden alle normen inzake geluidshinder aan zijn laars hebben gelapt, toen het in een gargantueske knal al wat is, was en zal zijn heeft voortgebracht.

De klacht komt er na een uitgebreid onderzoek aan de afdeling Natuurkunde van de Gentse universiteit. “Met wat we op dit moment weten, moet de klap echt gigantisch zijn geweest”, doceert Schauvliege. “Ik bedoel, alle materie die zich in het uitgestrekte heelal bevindt, zat geconcentreerd in een balletje van niet meer dan een speldenkopje groot. Daar moesten wel vodden van komen.”

Schauvliege: 'De Big Bang moet een enorme geluidsoverlast met zich hebben meegebracht'
Schauvliege: ‘De Big Bang moet een enorme geluidsoverlast met zich hebben meegebracht’ (Beeld: YouTube)

Wetenschappers berekenden dat de oerknal een volume van enkele miljarden decibels moet hebben gehad. “Veel te luid volgens de toegestane limiet van 100 decibel”, vertelt Schauvliege streng. “Bij zulke volumes scheuren niet alleen je trommelvliezen. De trillingen zijn zo intens dat je oogbollen uit elkaar spatten, je darmen kolieken krijgen en je hersenen beginnen te koken. Allez, dat heb ik mij toch laten vertellen door Kris Peeters.”

Schauvliege is niet mals voor het heelal. “Ook het universum moet zich net als iedereen slaafs aan de regels houden”, vervolgt de Milieuminister. “Stel je voor dat het plots niet meer gehoorzaamt aan de wetten van Kepler. Het zou hier nogal een hannekesnest worden in ons zonnestelsel, als de planeten plots hun eigen baan om de zon zouden mogen uitstippelen.”

Onverschillig

Volgens de advocaat van de kosmos zijn de feiten echter al lang verjaard (zo’n 13,7 miljard jaar, nvdr.). In die periode golden bovendien andere wetten in het heelal, voert de verdediging aan. Maar daar heeft Schauvliege geen oren naar. “Het delict zelf mag dan al onbevattelijk zijn, de werking zindert nog na. Elke dag word je geconfronteerd met storende achtergrondruis als je zapt tussen verschillende radiostations. Vreselijk vervelend is dat.”

Het universum heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Waarnemers verwachten ook niet dat het dat nog zal doen, aangezien de kosmos in het verleden meestal onverschillig stond tegenover alles wat de mensheid er aan toedichtte.

 

2 reacties op "Schauvliege dagvaardt universum"

Laat een reactie achter