Kanker verliest strijd tegen Freddy De Kerpel

RIO DE JANEIRO – Neoplasma malignum, beter bekend als kanker, heeft afgelopen zondag de strijd verloren tegen bokslegende Freddy De Kerpel. Sinds februari 2012 vocht De Kerpel tegen de ziekte.

De Kerpel begon na zijn overwinning meteen te trainen voor zijn kamp tegen aids. (Beeld: Radio2)
De Kerpel begon na zijn overwinning meteen te trainen voor zijn kamp tegen aids. (Beeld: Radio2)

De kanker weerde zich dapper en het zag er zelfs een tijdje zeer goed uit toen bleek dat De Kerpel van het dopingagentschap geen chemo mocht gebruiken. “Dat nieuws kwam aan als een klap, maar ik ben gewoon blijven vechten tot het einde”, aldus het Belgisch boksicoon. Zondag omstreeks 19u heeft de ziekte na een lange strijd de handdoek dan toch in de ring moeten gooien. De Kerpel toonde zich na het tweekamp met de ziekte “moe, maar tevreden. En nu beginnen trainen voor mijn gevecht tegen aids, volgend jaar in maart”, aldus de Vlaamse vuistkunstenaar. Deze zomer komt hij bij wijze van training eerst nog uit tegen ebola en alzheimer.

De overwinning op kanker is een nieuw hoogtepunt in het indrukwekkende palmares van de gevierde all-round atleet, reality-celebrity en gerespecteerd toondichter De Kerpel. In zijn kinderjaren toonde hij zich al een groot talent, toen hij op korte termijn de mazelen, de kinkhoest en hepatitis B versloeg. Kankerpatiënten wereldwijd halen even opgelucht adem, maar de ziekte toonde zich na de nederlaag strijdvaardig, en kondigde aan “dubbel zo hard terug te zullen slaan.”

2 reacties op "Kanker verliest strijd tegen Freddy De Kerpel"

Laat een reactie achter