Gentse socialisten schakelen over op zelfbedieningsrestaurant

De Gentse socialisten hoeven ‘s middags niet langer aan te schuiven bij een broodjeszaak of op zoek naar een betaalbare pizzeria: zij kunnen voortaan terecht in een zelfbedieningsrestaurant à volonté in het Gentse stadhuis.

De Gentse socialisten kunnen zichzelf voortaan naar hartenlust bedienen van allerlei lekkers

Uittredend schepen Tom Balthazar (sp.a) verduidelijkt de beslissing van de stad. ‘Tot nu toe kregen we als Gentse socialisten ons eten op een dienblaadje aangereikt. Dat is niet meer van deze tijd. Dus zijn we op zoek gegaan naar een formule die meer aansluit bij ons dna als socialisten, onze corporate culture zo u wil.’ 

De omschakeling naar zelfbediening past volgens het lokale partijbestuur in een reeks van maatregelen die de partij vooral efficiënter moeten maken. Al rijst bij de oppositie de vraag waar men het geld hiervoor zal halen. De hele dag door mogen de partijleden naar hartenlust in het buffet graaien en langs de kassa passeren. Voor de Gentse schepenen wordt het buffet zelfs helemaal gratis. Volgens de oppositie zal het de Gentse belastingbetaler zijn die de rekening betaalt.  

Of de beslissing van de partij niet tot banenverlies in de Gentse horeca zal lijden? De Gentse socialisten hebben de gevolgen van hun beslissing blijkbaar goed ingeschat. ‘Obers die zo misschien hun job verliezen kunnen natuurlijk rekenen op onze zeer genereuze sociale zekerheid,’ vertelt burgemeester Daniël Termont (sp.a). ‘Ook staat het onze leden natuurlijk volledig vrij om de zelfbediening ‘s middags links te laten liggen en zichzelf te laten bedienen in een restaurant in het Gentse. Zo kunnen ze van twee walletjes blijven eten.’

De lijn van zelfbediening zal in Gent verder worden doorgetrokken: zo staan er nog een self-automaat, waar de socialisten onbeperkt geld kunnen afhalen, en een self-service tankstation in de ondergrondse garage van het stadhuis op de agenda van de partijraad.

Ook andere steden tonen interesse in het project. Antwerpen en Hasselt lieten al weten een dergelijk scenario te onderzoeken, en ook over de taalgrens zijn de reacties enthousiast.

5 reacties op "Gentse socialisten schakelen over op zelfbedieningsrestaurant"

Laat een reactie achter