Pre-Romeinse website opgegraven

AKEN – Bij graafwerken voor een spoorwegtunnel zijn arbeiders in het Duitse Aken op een eeuwenoude site gestoten. Nader onderzoek lijkt steeds duidelijker uit te wijzen dat het om een website uit de zesde eeuw voor Christus gaat.

De opgravingswerken in volle gang (Foto: Bureau of Land Management)
De opgravingswerken in volle gang (Foto: Bureau of Land Management)

Harmt-Jan Vander Mesopotamans, professor archeologie aan de Universiteit Maastricht, is niet verrast door de ontdekking: “In die tijd verliep de datatransfer uiteraard nog niet zo snel als vandaag de dag. Van het IP-protocol of van wifi was nog lang geen sprake, maar men kon wel degelijk al datapakketten transfereren, via bijvoorbeeld muilezels of postduiven. Net zo goed had men in die dagen last van trojans en malware, en bovendien waren schadelijke virussen toen ook nog veeleer regel dan uitzondering.”

Kunstpenissen

De archeologen zijn nog volop bezig met de reconstructie van de oudste tot nog toe teruggevonden website, maar de myriaden overmaatse kunstpenissen, absurde plotwendingen en citernen vol lubricatieve substanties die werden opgegraven, laten weinig aan de verbeelding of wetenschappelijke analyse over.

3 reacties op "Pre-Romeinse website opgegraven"

Laat een reactie achter