*BREAKING* Journalist ‘De Rechtzetting’ versluisde miljarden naar belastingparadijs

BRUSSEL – Het internationale schandaal waarbij gegevens van duizenden frauderende ondernemers werden gelekt, blijft ook in ons land niet zonder gevolgen.  De Rechtzetting-journalist Jonas Z. Aepenbroot zou miljarden illegale euro’s hebben geparkeerd op een offshore-vestiging op de Kaaimaneilanden.  Aepenbroot werd vanmiddag hardhandig van zijn bed gelicht door de politie; voor hem dreigt het totale faillissement en een jarenlange celstraf.

Onderzoeksjournalisten van het ‘International Consortium of Investigative Journalists’ (ICIJ) uit Washington, waarbij één journalist van De Raaskalderij, deden de verbijsterende ontdekking op basis van een reeks gelekte mails.  “Dan rest je als journalist natuurlijk enkel de enige juiste keuze om de waarheid zo snel mogelijk naar buiten te brengen”, stelt De Raaskalderij-klokkenluider Hans V.E., die verder anoniem wenst te blijven.

Lamborghini

De gouden Lamborghini van de journalist werd alvast in beslag genomen (Beeld YouTube)
De gouden Lamborghini van de journalist werd alvast in beslag genomen (Beeld YouTube)

Ook bij De Rechtzetting zelf lijkt men niet te zijn geschrokken van Aepenbroots jarenlang manifest bedrog.  Op de redactie lijkt na zijn arrestatie een sfeer van opluchting en vreugde te heersen.  “Het was genoegzaam bekend dat Aepenbroot iedereen graag de ogen uitstak met zijn disproportionele materiële welstand”, vertelt een collega.  “Iedereen wist dat hij verzot was op coke en hoeren; dat zijn natuurlijk allerminst goedkope hobby’s.  Ook het feit dat hij steevast in een met goud en diamanten bezette Lamborghini op de redactie toekwam deed op den duur bij sommige collega’s vragen rijzen.”

Smeulende vete

De smeulende vete tussen De Rechtzetting en De Raaskalderij lijkt hiermee definitief in het voordeel van De Raaskalderij te zijn beslecht, nu het ernaar uitziet dat Aepenbroot voor vele, vele jaren achter de tralies zal verdwijnen.    “Hij heeft het aan zijne rekkere”, besluit klokkenluider en wapencolumnist Hans Van Elverschele bondig.

 

 

3 reacties op "*BREAKING* Journalist ‘De Rechtzetting’ versluisde miljarden naar belastingparadijs"

  1. It will all sort eventually and if some things actually reach completion that will
    help me lose weight. If you reduce your calorie intake and take plenty of
    eating 6 meals day exercise. The reason why people result to eating 6 meals day is because they” don’t have the strength or willpower to succeed.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter