Grondwettelijk Hof stelt Rich meet Beautiful open voor cougars, milfs en andere sugar mommy’s

BRUSSEL – In een opmerkelijk arrest oordeelt het Grondwettelijk Hof dat Rich meet Beautiful opengesteld moet worden voor oudere vrouwen. De hoogste rechtsinstantie van het land doet uit de uitspraak nadat verschillende vrouwenorganisaties een klacht hadden ingediend wegens discriminatie.

– van onze grondwetspecialist Pol De Mol – 

Oudere vrouwen snakken vaak naar een studentje dat ze kunnen domineren.

De heisa rond sugar daddy’s verhit al enkele dagen de gemoederen in Vlaanderen. Enkele studentensteden waaronder Leuven en Brussel banden de billboards al uit hun straatbeeld. Het debat bereikte zelfs de Kamer, waar het tot verdeeldheid leidde binnen de meerderheid.

In het arrest staat te lezen: “Het Hof is van oordeel dat het toepassingsgebied van de verwerende partij Rich meet Beautiful indruist tegen het non-discriminatiebeginsel en zodoende tegen de letter en de geest van de Grondwet. Het Hof stelt derhalve de toepassing open voor de bemiddelde cougar op zoek naar een jonge en viriele snaak.”

In een eerste reactie zeggen de initiatiefnemers van Rich meet Beautiful niet in hoger beroep te zullen gaan en zich neer te leggen bij het arrest van het Hof. Vrouwenorganisatie Femma reageert alvast positief: “Wij hebben ons altijd verzet tegen het onrechtvaardige principe achter Rich meet Beautiful, maar het Hof komt ruimschoots tegemoet aan onze wensen: een uit de kluiten gewassen rekel met boyish looks of een intellectuele student geschiedenis met ontluikende geitensik. Welke rijpere vrouw droomt hier nu niet van?”, aldus een laaiend enthousiaste Riet Ory.

Ook het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding juicht het arrest toe: “Waarom alleen sugar daddies en geen sugar mommies? Dat was de vraag die op ieders lippen lag. Nu is er eindelijk gerechtigheid voor jong én oud, man én vrouw. Welstellende weduwes of eenzame partners van zakenreizigers hebben toch ook recht op een verzetje, niet?” besluit het CGKR.

Goesting in een MILF’ke

Bovendien zijn ook de studenten zelf blij dat de discriminatie eindelijk is weggewerkt. “Het zal u misschien verbazen, maar wij hebben af en toe echt goesting in een MILF’ke”, lacht Steven Tijpels (19), student Ingenieurswetenschappen in Leuven. “Maar die cougars vind je gewoonweg niet in onze eigen sociale netwerken. Wij moesten ons tot hiertoe dus behelpen met de categorie ‘Mature’ op Pornhub, maar dat is toch niet echt the real thing. Geef mij maar een échte gewillige, bij voorkeur bemiddelde, dame van middelbare leeftijd.”

Of de openstelling naar cougars commercieel succesvol zal zijn valt af te wachten. Maar middenstandorganisatie UNIZO denkt alvast dat er een groot potentieel zit in de uitbreiding van de markt: “Modezaken slaan een extra voorraad vleeskleurige lingerie en kledij met tijgermotief in, terwijl de horeca de Porto en de Gancia terug in de rekken plaatst.”

Laat een reactie achter