Lotte (8) moet kiezen: paardrijden of ballet

WICHELEN – Lotte Sjwa heeft van haar ouders een staalhard ultimatum gekregen: tegen zondag 27 november moet ze kiezen tussen balletschool of paardrijden. Broer Kobe lacht in zijn vuistje.

– door Ludo van Speybraeckel –

Lotte besloot dat 'alle jongens stom zijn'
Lotte concludeerde dat ‘alle jongens stom zijn’

Het is een traditie in de familie Sjwa dat ieder kind welgeteld één sportactiviteit uitkiest en die ook minstens een jaar lang volhoudt. “Als voorbereiding op het latere leven waar je ook beslissingen moet durven nemen en de gevolgen daarvan moet dragen”, aldus een strenge maar rechtvaardige vader Sjwa.

“Onze Kobe is toch ook drie keer per week weg met zijne voetbal en muziekschool en gaan vissen en al” oppert een strijdvaardige Lotte, “en alle anderen van mijn klas mogen ook twee sporten doen”, maar haar ouders geven geen krimp.

Het was Kobe die de kat de bel aan bond. Omdat zijn zus Lotte had gezegd “dat Kobe al twee weken keihard op Amber (het jonge maar reeds bevallige buurmeisje van de Sjwas, nvdr.) is”, ging Kobe verhaal halen bij zijn moeder. “Het is niet omdat je bij paardrijden constant neerzit dat het geen sport is”, argumenteerde Kobe “kijk maar naar de wielrenners. Dat zijn toch sporters bij uitstek!”

Lotte reageerde nog furieus met een begeesterende “sliep, sliep, sliep, Amberlover” en concludeerde “dat alle jongens stom zijn” maar ze kon het verdict niet meer afwenden. Ze heeft nog tot 27 november om de knoop definitief door te hakken.

Eén reactie op "Lotte (8) moet kiezen: paardrijden of ballet"

 1. You may have a lot of followers from your real friends and acquaintances while
  the others may come from different parts of the globe who simply like your music
  and your personality. Websites such as these have made it possible for artists to get some serious promotion done
  without necessarily paying any money at all for advertising.
  There are many would-be music business professionals who have myspace pages take
  too long to load.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter