Ex aequo tussen Trump en Biden: winnaar wordt bepaald met schiftingsvraag

WASHINGTON – De Amerikaanse presidentsverkiezingen lijken uit te draaien op een ex aequo. Zoals het spelreglement voorschrijft moet een schiftingsvraag dan beslissen wie er met het prijzengeld, het privévliegtuig en het mooie witte huis gaat lopen.

De sympathieke presidentskandidaten stevenen af op een ex aequo.

Aangezien het Amerikaanse kiescollege bestaat uit 538 kiesmannen, een even getal, is het in theorie mogelijk om op een gelijkspel te eindigen. Gelukkig hebben de founding fathers dit reeds voorzien in de kieswet. Bij een ex aequo moeten de kandidaten een schiftingsvraag beantwoorden. De oudste kandidaat mag beginnen.

De schiftingsvraag die voorligt luidt als volgt: ‘Met hoeveel stemmen won Donald Trump in 2016 de popular vote van Hillary Clinton?’ De kandidaat die er het dichtste bij zit wint. Amerikawatchers verwachten dat Trump zal antwoorden met “millions and millions of votes.”

Maar om er zeker van te zijn dat het presidentschap niet gaat naar de eerste de beste idioot die een getal kan roepen, hebben de founding fathers voorzien dat die schiftingsvraag tevens een strikvraag is. Al wat Biden dus moet doen is het correcte antwoord geven: Hillary Clinton won toen de popular vote. Met 2 868 686 stemmen.

9 reacties op "Ex aequo tussen Trump en Biden: winnaar wordt bepaald met schiftingsvraag"

  1. Ik ben ook op zoek naar een relatie. Iets serieus, ik vind het weleens tijd worden om me te settelen. Ik zal mij even voorstellen. Ze noemen me Rob in het Vlaams, de vrouwtjes zijn dol op mij. Ik ben zelf steeds meer een liefhebber geworden van donkere vrouwen.

   Beantwoorden.
  2. Ik hou van sport, hardlopen, fietsen en op zijn tijd een stripboek (strippen, haha). Ook ga ik af en toe graag naar een leuke kroeg. Zo blijf ik mij jong voelen. Ben jij ook zo leuk, spontaan en vrolijk? Dan ben jij de vrouw waar ik naar op zoek ben. Ben je niet heel erg sportief? Dat is ook geen groot probleem hoor, seks is veel belangrijker, vind je ook niet?

   Beantwoorden.
  3. Ik heb 1 jaar kleuterklas overgeslagen wegens te slim…. Juist dat jaar waarin eigen schoenen dichtknijpen aangeleerd werd.ik ben dus veroordeeld to veld to schoenen ,iedereen denkt dus dat ik gepensioneerd ben.

   Beantwoorden.
 1. Serieus? Moet een schiftingsvraag beslissen over wie de president wordt van het machtigste land ter wereld? Volgens mij kon dat best wel anders, hoor. Waarom kijken ze in dat geval niet gewoon naar de zogenaamde ‘popular votes’ of de voorkeursstemmen? Of waarom laten ze het parlement in dat geval niet kiezen?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter