Dimitri Bontinck verenigt natie door iemand te zijn die iedereen een idioot kan vinden

ANTWERPEN – Dimitri Bontinck, de flamboyante vader van Syriëstrijder Jejoen, is een bruggenbouwer. De man met het hart op de tong verenigt mensen in het feit dat iedereen, onafhankelijk van etnische of culturele achtergrond, hem een complete idioot kan vinden. 

Dimitri Bontinck verenigt onze verdeelde natie door iemand te zijn die iedereen een idioot kan vinden. (Foto: Richard Foster, Flickr)
Dimitri Bontinck verenigt onze verdeelde natie door iemand te zijn die iedereen een idioot kan vinden. (Foto: Richard Foster, Flickr)

In een interview met P-Magazine beweert Bontinck dat het Westen bijzonder veel kan leren van Islamitische Staat. “Er heerst orde en veiligheid. Wonen, voeding en onderwijs zijn er gratis. Niemand heeft er problemen”, aldus de zelfverklaarde Syrië-expert in het interview. “Dat die man dat werkelijk zegt, en lijkt te menen!”, schuddebuikt Midden-Oostenkenner Rudi Vranckx. “Wat een idioot!”

Maar ook moslims kunnen Bontincks capriolen appreciëren. “Wij zijn heel blij dat er een nieuwe praatjesmaker in het gat is gesprongen dat de complete idioot Fouad Belkacem (de leider van Sharia4Belgium, nvdr.) heeft achtergelaten”, vindt radicaliseringsexpert Montasser Al De’emeh. “Een idioot eersteklas, die Bontinck!”

Zelfs geradicaliseerde moslims kunnen hun pret niet op met de praatjes van de ex-militair. “‘Oosterse vrouwen zijn sensueler, passioneler en beter in bed.’ Heeft die kaffer die clichés werkelijk in de mond genomen?”, vraagt een Syriëstrijder zich af op Twitter. “Wollah, dan heeft die malloot zeker nog nooit een jihadbruid van dichtbij gezien.”

Het blijft dan ook nuttig om Bontinck op te voeren in de media. “In deze tijden van opperste verwarring is het ontzettend belangrijk om te laten zien dat de hele natie, ongeacht etnische achtergrond of geloofsovertuiging, nog een consensus kan bereiken over wie men een complete idioot kan vinden”, verantwoordt VRT-hoofdredacteur Bjorn Soenens de redactionele keuze om de ongeloofwaardige Bontinck nog steeds een forum te geven.

“Kunnen we eindelijk Prem Radhakishun terug naar Nederland sturen, waar ie thuishoort”, aldus nog een anonieme bron bij Reyers Laat.

Eredoctoraat

“Zo’n bruggenbouwer verdient niet minder dan een eredoctoraat”, vindt KULeuven-rector Rik Torfs, alvorens keihard in lachen uit te barsten. “Sterker, ze zouden zijn leven moeten verfilmen! Ik telefoneer alvast even naar Erik Van Looy.”

“Maar alle gekheid op een stokje”, besluit Torfs. “Wat een idioot.”

6 reacties op "Dimitri Bontinck verenigt natie door iemand te zijn die iedereen een idioot kan vinden"

  1. Hela, dat gaat zomaar niet – beroeps-halvegare Prem is met succes uit de Nederlandse samenleving verwijderd, nu zal een of andere malloot in België onze relatieve rust wel even kapot komen maken.

    Lekker is dat, zo gaan we toch niet met elkaar om binnen de BeNeLux, of dan toch niet in het openbaar.

    Maar even terug naar het onderwerp: een complete idioot ziet men toch zelden, het valt voorwaar niet mee om in alle aspecten van het leven consequent de meest onzinnige keuze te maken. Je zou bijna kunnen stellen dat daarvoor een diep inzicht nodig is om de stupiditeit van de rede te ontwaren – een zotte gedachte wellicht, maar hoe anders kan je de uitersten van stompzinnige onnozelheid bereiken zodat zelfs gedeeltelijk krankzinnigen je lachwekkend vinden om je bespottelijke gedrag?

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter