Chinese Muur blijkt onderdeel Chinees Huis

PEKING/ALMERE – Consternatie alom in wereldwijde archeologiekringen. De Chinese Muur, sinds jaar en dag bekend als historische verdedigingswal tegen oprukkende nomadenvolkeren, blijkt een heel andere functie te hebben vervuld dan algemeen werd aangenomen. Recente archeologische opgravingen, loodrecht op de eindpunten van de muur, hebben immers onomstotelijk kunnen aantonen dat het meer dan 6.000 kilometer lange stuk Werelderfgoed  niet op zichzelf stond, maar een steunmuur van een integraal huis was; een ‘Chinees Huis’, zo u wil.

De Chinese Muur (Foto Severin.stalder - CC BY-SA 3.0)
De Chinese Muur (Foto Severin.stalder – CC BY-SA 3.0)

De baanbrekende ontdekking werd afgelopen maand gedaan door de controversiële Nederlandse wetenschapper Sjoerdy Co, leidinggevend archeoloog bij het internationaal gerenommeerde Bureau voor Leidinggevende Archeologen Sjoerdy & Co (BLAS&CO).  De professor was met zijn team aan de slag op een routine-expeditie in Centraal-Azië, wanneer zij totaal onverwacht op de verbijsterende waarheid stootten. Onze correspondent Tyngweert Billemans slaagde erin om de ietwat wereldvreemde professor, die doorgaans niet tuk is op overdreven media-aandacht, toch even te pakken te krijgen.

Tyngweert Billemans (TB): Professor  Co, eerst en vooral een welgemeende proficiat met wat toch wel de grootste historische ontdekking van de afgelopen tien jaar kan worden genoemd. U staat vanaf nu geboekstaafd als ‘de man die van de Chinese Muur opnieuw een Chinees Huis maakte’. Hoe voelt u zich daarbij?

Prof. Co: Moete gij wat toeken op uw muil hemmen, vuile gazettenaap met uw stylo en uw hemd??

TB: Miljoenen mensen hebben zich generaties lang geen vragen gesteld bij het bestaan en de functie van de Chinese Muur.  De Muur werd algemeen aangenomen als zijnde een soort verdedigingswal om het Chinese Rijk te beschermen tegen invallen van buitenaf, ik denk bijvoorbeeld aan de Mongolen. Wat heeft u ertoe aangezet om deze eeuwenlang voor waar aangenomen stellingen aan kritische vragen te gaan onderwerpen? Is het de ingebakken drang van de ware wetenschapper om maskers af te trekken, om te falsificeren?

Prof. Co: Ik begrijp niet goed wat u bedoelt. Een jeneverke?

TB:  Kan u ons uitleggen wat er precies is gebeurd, daar op die expeditie in Centraal-Azië? Welke concrete aanwijzingen op uw tocht hebben ertoe geleid dat u plots tot het inzicht kwam dat er ooit een integraal Chinees Huis moet hebben bestaan?

Prof. Co: Ik zeg opeens, ik zeg, ja godverdoeme dat was hier een huis.

TB: Geniaal, professor, maar zoiets roept hoe dan ook een heleboel prangende vragen op, niet?  Hoe gigantisch groot moet het Chinees Huis wel niet zijn geweest, als de Chinese Muur zoals wij ze kenden al meer dan 6.000 km lang was?  Wie bouwt er in godsnaam zo’n extraproportioneel huis, en waarom? En welke dynastie heeft een dergelijk megalomaan project ooit kunnen financieren? U bent zowat de enige persoon ter wereld die een antwoord kan bieden op deze vragen.

Prof. Co:  Ik verdien heel erg veel centen.

TB: Hoopt u tijdens toekomstige onderzoeken meer inzicht te krijgen in structuur, functionaliteit en werking van het Chinese Huis? Welke gemeenschappen het herbergde, hoe ze leefden en werkten, de hiërarchische structuren die men daar handhaafde?

Prof. Co: …en of ze in het Chinees Huis contact hadden met de buren.. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

 

Op dit punt van het interview verzocht men onze correspondent om het domein van de professor spoorslags te verlaten.

Vorige week werd Professor Co, als resultaat van zijn gedreven onderzoek met betrekking tot het Chinese Huis, uitgeroepen tot Eredoctor van Alle Universiteiten ter Wereld, een titel die nooit eerder iemand te beurt viel. Gevraagd naar commentaar en eventueel verder onderzoek, liet de professor optekenen “niets nie meer te moeten weten van die stinkende Aziatische fokkers en nog veel minder van de smerige grond waarop ze hun poten zetten”.

Laat een reactie achter