Mark Rutte slaat inbreker dood

Den Haag – In de nacht van dinsdag 5 oktober op woensdag 6 oktober heeft de voorzitter van de Nederlandse liberale partij VVD Mark Rutte een inbreker doodgeslagen, dat bericht de Haagse Post. Een onverstoorbare Rutte claimt blij te zijn dat “volgens het nieuwe regeerakkoord niet hij maar de boef de gevangenis in vliegt”.

– door Jan-Pieter De Leugheneire –

mark rutteRutte betrapte de dief toen hij omstreeks vier uur wakker werd en een glas melk ging halen op het gelijkvloers van zijn woning. Zonder verpinken nam hij een kandelaar die zich in zijn buurt bevond en sloeg de schedel van de inbreker in met enkele welgemikte halen. De man, volgens Rutte “vermoedelijk van Maghrebijnse origine”, was op slag dood.

Zoals het nieuwe Nederlandse regeerakkoord het wil mocht Rutte na een kort verhoor en enkele schouderklopjes van de marechaussee beschikken. Het levenloze lichaam van de inbreker werd overgebracht naar de gevangenis van Scheveningen-Noord, alwaar het zeker nog tot eind volgende week een cel zal delen met andere recent gedode criminelen. “Ik ben verheugd te mogen vaststellen dat ons regeerakkoord meteen zijn nut in de praktijk heeft kunnen bewijzen”, aldus nog Mark Rutte, die na het incident meteen zijn bed terug in dook.

Geert Wilders (PVV) heeft in een persmededeling al laten weten Ruttes demarche “te zullen gedogen”.

Laat een reactie achter