Alternerend gamen op PlayStation en Xbox bij stroomtekort

Wanneer tijdens de komende maanden een stroomtekort dreigt, zou het mogelijk moeten zijn om het gebruik van spelcomputers strikter te reguleren. Minister van Bord- en Computerspelen Marie-Christine Marghem onderzoekt een plan om afwisselend enkel het spelen op PlayStation- of Xbox-consoles toe te laten.  PlayStation op even dagen, Xbox op oneven.

Alternerend gamen per platform.
Alternerend gamen per platform.

“Door alternerend het gamen op PlayStation- en Xbox-machines te verbieden, kunnen we een aanzienlijke besparing op onze nationale energiebehoefte realiseren,” licht Marghem de voorlopige plannen toe. “We bespreken momenteel met Microsoft en Sony hoe zij op door de regering bepaalde dagen Belgische gebruikers van hun Xbox Live- en PSN-netwerken kunnen uitsluiten en hun spelconsoles van op afstand uitschakelen.”

PC-gamers worden voorlopig niet geviseerd en dat maakt consolegamersorganisaties boos. “Het is alweer de kleine man die het moet ontgelden,” klaagt Gordon Vrijmans van Destiny-spelersclan 1337_Killers. “De rijke gamer die zich een game-PC van enkele duizenden euros kan permiteren ontspringt de dans! Twee videokaarten, waterkoeling en 4k-scherm… Dat is allemaal geen probleem. Maar een arm PS3-machientje, dat verbruikt dan te veel stroom!”

Of ook Nintendo-gebruikers onder deze regeling zullen vallen, kon de minister niet zeggen. “Dat is niet mijn bevoegdheid. Daarvoor moet u bij mijn collega Pieter De Crem zijn. Hij is tenslotte de staatssecretaris voor Kinderspeelgoed.”

Eén reactie op "Alternerend gamen op PlayStation en Xbox bij stroomtekort"

  1. Over degene die 60.000 liter smeerolie uit een kerncentrale ‘zou laten weglopen hebben’ blijft het HEEL stil.

    Wellicht heeft er ‘gewoon’ iemand de oude olie afgelaten doch vergeten er nieuwe in te kappen. Gelukkig heeft de ‘intelligente’ reactor zichzelf stilgelegd.

    Als Peumans dat nou godverdomme ook eens zou willen doen?

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter