17 dingen die goed gingen in 2017

2017 zit er bijna op, en dat betekent dat zichzelf respecterende nieuwsmedia moeten uitpakken met een jaaroverzicht. Desondanks volgt hier ook een jaaroverzicht. De Raaskalderij wil focussen op de dingen die goed gingen, aangezien u voor de dingen die slecht gingen elders al terecht kunt. Voor ons was 2017, net als voor de meer dan 7 op 10 80-plussers die nog niet aan het dementeren zijn, alleszins een onvergetelijk jaar! 

 1. 2017 was met 398 dagen en een halve schrikkeldag het langste jaar ooit. Het vorige record stond op naam van 423 voor Christus, dat 396 dagen duurde.
 2. 2017 was het dertigste jaar op rij dat Justin Bieber niet in de Tijdloze stond.
 3. We hadden een uitstekende zomer, en het vooruitzicht is dat de zomers nog een hele eeuw beter zullen worden.
 4. Het al bij al vrij rimpelloze eerste ambtsjaar van Donald Trump is een opsteker voor mensen met het syndroom van Down: het bewijst dat ook zij het ver kunnen schoppen mits intensieve begeleiding en de juiste entourage.
 5. Een superieure buitenaardse beschaving heeft ook dit jaar verzuimd om contact te maken met de mensheid en haar vervolgens uit te roeien of te onderwerpen.
 6. Ook de mensheid is er in 2017, ondanks herhaalde pogingen, niet in geslaagd zichzelf uit te roeien.
 7. Islamitische Staat werd met succes hervormd tot Islamitische Federale Staat.
 8. De Belgische graaicultuur is eindelijk erkend als Unesco-werelderfgoed.
 9. Geen enkele natie gebruikte geavanceerde gentechnologie om een genetische kloon van Adolf Hitler te creëren en die vervolgens tot president of kanselier te verkiezen. Dikke win, toch?
 10. 2017 heeft Ruben Van Gucht veel goeds gebracht. Hoera voor Ruben Van Gucht!
 11. Ondanks de recessie en de groeiende ongelijkheid bezitten Belgische armen nog altijd meer dan de rijken. In your face, PVDA!
 12. De Catalaanse dissident Carles Puigdemont is dankzij het doortastende beleid van staatssecretaris Francken ontsnapt aan gruwelijke martelingen in Spanje. En ook in Soedan.
 13. Ook voor Theo Francken was het een goed jaar. Hij werd de populairste politicus van het land en krijgt daardoor volgens de Belgische grondwet als enige politicus recht op enkele minuten zendtijd, zonder wederwoord, in het jaaroverzicht van de openbare omroep.
 14. De wereldvoorraad referenties naar de nazi’s is bijna uitgeput. Volgend jaar zult u uw toevlucht moeten nemen tot Mao Zhe Dong, Jozef Stalin of andere alternatieven.
 15. 40 procent van de waarde van Bitcoin is nu in handen van minder dan 1000 mensen. Daarmee heeft Bitcoin eindelijk de status van echt geld.
 16. Jef Vermassen weet wie er achter de Bende Van Nijvel zit. Goed voor hem!
 17. Dankzij de hashtag #metoo behandelen mannen vrouwen eindelijk als mannen: met respect en vanuit gelijkwaardigheid, tenzij het huwelijkscontract het anders stipuleert of waar dat om religieuze redenen echt niet mogelijk is.

Eén reactie op "17 dingen die goed gingen in 2017"

Laat een reactie achter