Michael Freilich distantieert zich, namens hele joodse gemeenschap, van joodse gemeenschap

Joods Actueel-hoofdredacteur Michael Freilich (foto: deredactie.be)

ANTWERPEN – Joods Actueel-hoofdredacteur Michael Freilich is een graag geziene gast in de media. Ook in verband met het debacle rond CD&V-kandidaat Aaron Berger, een chassidische jood, werd hij uitvoerig geraadpleegd. Toch spreekt hij niet namens de hele joodse gemeenschap, zegt hij namens de hele joodse gemeenschap.

“Ik wil nadrukkelijk bevestigen dat ik niet voor alle joden in dit land spreek”, benadrukt Freilich. “Dat zeg ik in naam van alle joden in dit land.”

“Wanneer de media mij opvoeren vertolk ik een standpunt dat door sommige facties en strekkingen binnen onze gemeenschap niet gedeeld wordt. Dat kan ik u, als woordvoerder van de joodse gemeenschap, in naam van alle joden bevestigen”, zegt de hoofdredacteur van Joods Actueel met klem.

Vleeskleurige handschoen

Freilich doelt onder andere op een standpunt dat hij deze week nog in De Afspraak verkondigde. Daar stelde hij voor dat Aaron Berger een vleeskleurige handschoen zou dragen als compromis om vrouwen de hand te schudden. “Ik denk dat ik namens de hele joodse gemeenschap spreek wanneer ik zeg dat bepaalde joden toen geërgerd de blik van het televisiescherm hebben afgewend.”

“Tussen twee haakjes: die joden hadden ongelijk, wil ik er wel even bij zeggen in naam van de rest van de joodse gemeenschap”, nuanceert Freilich.

“Ik ben, kortom, niet de woordvoerder van alle joden in dit land, en jullie mogen ook stoppen met mij als dusdanig op te voeren”, aldus de woordvoerder van alle joden in dit land. “Dat vraag ik in naam van alle joden in dit land.”

15 reacties op "Michael Freilich distantieert zich, namens hele joodse gemeenschap, van joodse gemeenschap"

 1. Het voorstel van Michael Freilich om een vleeskleurige handschoen te dragen om het ik-geef-geen-hand-aan-een-andere-vrouw-uit-repsect-voor-mijn-eigen-vrouw-probleem op te lossen werd nochtans door de volledige joodse mannelijke gemeenschap op gejuich onthaald omdat hiermee ook een ander probleem kan aangepakt worden. Durex ziet het gat in de markt en brengt een assortiment van vleeskleurige condooms op de markt in diverse maten en smaken. Allemaal koosjer welteverstaan.

  Beantwoorden.
 2. In naam van de Vlaamse Gemeenschap zeg ik dat je gelijk hebt Georges, al verkondig ik niet het standpunt van alle Vlamingen. En vleeskleurig zegt ook niet alles, je moet kleur durven bekennen.

  Beantwoorden.
 3. De hele Joodse gemeenschap laat via haar woordvoerder Freilich weten dat zij allesbehalve opgezet is met de negationistische houding van haar woordvoerder Freilich ten aanzien van het woordvoerderschap van Freilich voor de hele Joodse gemeenschap.
  Freilich: “Het heeft geen zin dat ik hierover klaag; muurvast zit het overleg.”

  Beantwoorden.
  1. Laat me toch toe te zeggen dat deze cirkelredenering enigszins vierkantig draait: Freilich zegt namens de joodse gemeenschap dat wat Freilich zegt namens de joodse gemeenschap niet waar is.
   Laat ons dit even analyseren en voor de gemakkelijkheid een eenvoudig formalisme hanteren: Zij f wat Freilich zegt en j wat de joodse gemeenschap zegt.
   a) De joodse gemeenschap zegt dat Freilich als woordvoerder van de joodse gemeenschap zegt wat de joodse gemeenschap zegt: j = f
   b) Freilich zegt dat wat de joodse gemeenschap zegt niet waar is: f = -j
   Uit a en b volgt dat j = -j.
   Kortom Freilich spreekt zichzelf niet tegen als hij zijn mond houdt, want enkel dan is hetgeen hij zegt gelijk aan hetgeen hij niet zegt.
   Hoor ik hem nog?

   Volgende week: Waarom Calvo altijd de waarheid spreekt (met een iets langer en moeilijker bewijs).

   Beantwoorden.
   1. De afgeleide vergelijking f = -j is een gevolg van onze gedigitaliseerde maatschappij waarin het binair denken centraal staat. Het is niet omdat iets niet waar zou zijn, dat het tegenovergestelde wél de waarheid zou omschrijven. Het vergemakkelijkt wel algoritmes zoals: “Indien Oost-Jeruzalem niet enkel toebehoort aan de Palestijnen, mogen de Joden haar dus wel volledig claimen.”
    Niet dat Freilich dit ooit gezegd zou hebben…

    Beantwoorden.
  1. Kunt ge echt niet wachten tot volgende week?
   Allez dan:
   Als Calvo dat zegt liegt hij dat hij zwart ziet waardoor hij niet meer groen is en er ook geen tegenstrijdigheid in zit. Het feit dat hij liegt betekent dan ook dat alle groenen geen leugenaars zijn.
   Omdat Calvo groen achter zijn oren wil blijven, zal hij dus zeggen dat de groenen altijd de waarheid spreken. Door het feit dat hij dat zegt en het feit dat hijzelf groen is en dus de waarheid spreekt is het waar dat groenen altijd de waarheid spreken. Waarmee bewezen is dat Calvo altijd de waarheid spreekt.
   Wegens wijziging van het programma, volgende week: de geheime relatie tussen Stormy Daniels en Servais Verherstraeten

   Beantwoorden.
 4. Lachen met Schauvliege. Pakt een willekeurige tekst van het internet over een willekeurig onderwerp en verander dat onderwerp in Schauvliege, Nadat uw gezelschap bijgekomen is van het lachen mogen zij raden waarover het artikel eigenlijk ging. Dolle pret gegarandeerd.

  “Er komen nieuwe Schauvlieges in de Noordzee voor de Belgische kust. Dat heeft de ministerraad vanochtend beslist. Nu is er voor de kust van Zeebrugge al een Schauvliegezone van 225 km². Vanaf 2020 komt er nog eens zoveel bij, iets verder in zee, en niet zichtbaar vanaf de kustlijn. Nieuw is dat er een openbare aanbesteding komt, om de Schauvliegeparken te kunnen bouwen zonder subsidies.
  In de Schauvliegezone voor de kust van Zeebrugge staan nu al zo’n 230 Schauvlieges. Ze staan netjes achter elkaar op een strook tegen de Nederlandse grens, op de Thorntonbank (foto boven), de Lodewijkbank en de Bligh Bank. Tegen 2020 moet die zone vol staan, met maximaal 433 Schauvlieges, verspreid over negen parken.”

  Tip: w..tm….

  U kunt ook een klinker kopen, maar ik vertel u wel dat er geen a of u in zit.

  Beantwoorden.
  1. Ik gok op “wietmolen”. Voor niet-ingewijden: dit is een windmolen die voldoende energie levert om een wietplantage van 225 km² volledig van energie te voorzien. Omdat het zelden voorkomt dat een politicus (genderonafhankelijk!) voordeel haalt uit overheidsbestedingen, heeft men een nieuwe fysische grootheid bedacht (de Schauvliege) voor deze baanbrekende nieuwe vorm van toegepaste groene energie. The greenhouse effect krijgt hiermee een totaal nieuwe invulling. Toch knap (“what a Joke!”) dat een beetje boskap zo daadkrachtig gecompenseerd wordt.

   Beantwoorden.
 5. Straks komen ze van de cD&V ook nog met een getuige van Jehova af. “Als het maar gelooft”, lijken ze denken. Volgens mij zat Berger met zijn eigen te leuren en zijn ze er blootspoots in getrapt. Het was nipt want hij was PAS veroordeeld. Alles stond er nog niet op. Om met een heel devote smoel 28.000€ te verdonkeremanen van een stervende. En daar blijkbaar een stuk van gegeven te hebben aan Freilich zijn organisatie. En er mee weg te komen. Omdat hij het geld teruggegeven heeft en 9 kinderen heeft (?!) Het was de wens van de stervende, maar blijkbaar niet van diens familie. Niet slecht voor een kippendealer.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter