CD&V over lage score in peiling: “Enerzijds is het een slecht resultaat. Anderzijds ook.”

CD&V behaalt historisch slechte resultaten bij De Stemming, het jaarlijkse onderzoek dat peilt naar stemgedrag in Vlaanderen. Slechts 8,7% van het Vlaamse volk zou op dit moment voor CD&V stemmen. We spraken met CD&V-politicus Wouter Beke.

Enerzijds blijkt uit de peiling dat CD&V irrelevant wordt.
Anderzijds wordt CD&V irrelevant.

“Wel, enerzijds is dit een dramatisch resultaat. Anderzijds ook,” aldus Beke. “En enerzijds blijkt uit deze cijfers dat we irrelevant worden. Maar anderzijds zien we dat we irrelevant worden.”

‘De weg vooruit’ was ooit de slogan voor CD&V, maar dit adagium is sterk verouderd. “Nee, enerzijds zien we dat de weg achteruit gaat. Maar anderzijds gaat de weg achteruit.” Over de stijging bij Vooruit denkt Beke dat “de nieuwe voorzitter van CD&V zich enerzijds in een konijnenpak op tv moet steken om CD&V dichter bij het volk te brengen. Anderzijds kan dat natuurlijk ook een pandapak zijn.”

2 reacties op "CD&V over lage score in peiling: “Enerzijds is het een slecht resultaat. Anderzijds ook.”"

Laat een reactie achter