Kaboutertjes doen mee aan nationale staking

BRUSSEL – Vandaag leggen de vakbonden het hele land plat. Ook de kaboutertjes staken mee, waardoor duizenden huishoudelijke klusjes niet opgeknapt raken. 

De kaboutertjes van ABBV Vaat staan al een hele ochtend piket bij de afwas van de familie Vansteenkiste - De Boever.
De kaboutertjes van ABBV Vaat staan al een hele ochtend piket bij de afwas van de familie Vansteenkiste – De Boever.

Chaos in de familie Vansteenkiste – De Boever vanochtend. Toen het werkwillige koppel opstond om naar de job te pendelen, troffen ze de woonkamer aan in dezelfde staat als waarin ze die gisterenavond hadden achtergelaten. Het speelgoed van de kinderen lag nog her en der verspreid en de grote berg afwas van het weekend torende nog steeds hoog boven het aanrecht uit.

Bovendien hadden de kaboutertjes diverse blokkades opgeworpen op de toegangswegen naar de gezinswoning. ‘Ze hadden de garagepoort versperd en ook de voor- en achterdeur waren geblokkeerd met brandende paletten. Wij zullen dus niet kunnen werken vandaag. Ik heb mijn werkgever al op de hoogte gebracht’, aldus een verbouwereerde Erwin Vansteenkiste (45).

‘Ik begrijp er niets van’, getuigt ook Myriam De Boever (43). ‘Doorgaans hoeven we onze rug maar te draaien of ons huis ligt er weer netjes bij. Maar vanochtend moesten al die klusjes waar wij onze neus voor ophalen, zoals het toilet reinigen, de ramen zemen, het speelgoed opruimen en de afwas doen nog gedaan worden. Mijn man en ik werken allebei fulltime, we zien niet hoe we dat zouden volhouden, mochten we al dat zware werk dag in dag uit zelf moeten doen.’

Daar was het vakbondsleider Rudy, zoon van Armand, zoon van Glóin (543) uiteindelijk om te doen. ‘Met deze acties willen wij onze economische meerwaarde in de verf zetten, zodat de regering inziet dat wij onmisbaar zijn. Want ze viseren alleen ons, de kleine man.’

Kleinerend

Het zit de dwergen duidelijk hoog. “De afwas, dat is een zwaar beroep, hoor. Dat hou ik maar tot mijn 600ste vol”, schat Dáin Vanderslaghmulders (583). ‘Maar wat doen die idioten ginderachter in het Zoniënwoud? Ze verhogen de pensioenleeftijd naar 750 jaar, en het water staat ons al aan de lippen!’

De kaboutertjes vragen een correcte bijdrage van de grote vermogens vooraleer zij de acties zullen stopzetten. ‘De dwergen van Moria mogen het fortuin dat ze vergaarden dankzij de mijnbouw zomaar parkeren in belastingparadijzen zoals Lothlorién of Isengard. Maar wie zijn kruimels met eerlijke handenarbeid verdient, zoals afstoffen of afwassen, wordt alweer over het hoofd gezien’, fulmineert Rudy.

‘Men doet steeds uit de hoogte tegen ons’, treedt Dáin bij. ‘De regeringsmaatregelen zijn bijzonder kleinerend voor alle dwergen, of het nu gaat om de kleine man of de kleine ondernemer. En daarom leggen wij vandaag dus allemaal het werk neer.’

8 reacties op "Kaboutertjes doen mee aan nationale staking"

 1. Middelgrote kabouter Brat het Weverken, zelf woonachtig in het Zoniënwoud, blijft bij zijn standpunt. De kleine kabouters moeten de crisis betalen. Ongeacht of die nu door kleine-, middelgrote- of grote kabouters veroorzaakt werd. Als de Grote kabouters moeten betalen gaan ze misschien vluchten naar Luxemberghe, Monakijë, Russianda of Andorandië. Middelgrote kabouters kunnen niet betalen want zij hebben net onvoldoende inkomen om in aanmerking te komen. Kleine kabouters kunnen niet vluchten en hebben ALTIJD voldoende inkomen.
  Het Weverken lachte in zijn vuistje en zette aan ploat op.

  Beantwoorden.
  1. Maar allez, Philippe, had dat dan gewoon aan Mathilde gevraagd. Of was ze op dat ogenblik misschien zelf aan het smullen van de jambon? (Mais oui, elle a dit: “Aujourd’hui, je veux du Jambon entre ma sandwich.”)

   Beantwoorden.
 2. Godvermiljaar! Ik vrees dat onze kabouter dood is.
  De staking is voorbij en toch blijft de vuile was liggen en staat de afwas onaangeroerd op het aanrecht. Wie heeft een tweedehands kabouter te koop?
  Horen dode kabouters bij GFT, KGA of restafval?

  Beantwoorden.
  1. Kabouters aan spotprijs in de Colruyt! Je moet ze dan wel als family-pack (24 stuks) aankopen. Bijkomend nadeel: ze vreten als de beesten. Mogelijke oplossing: drop er een heel deel in de tuin van de buren. Sommige buurvrouwen kicken daarvan. Qua verwerking: op straffe van een GAS-boete te sorteren onder DKM-afval. (De Kleine Man)

   Beantwoorden.
   1. Fantastische Colruyt kwaliteit? NOT!
    Ik heb zo’n family pack (van het merk Boni) aangeschaft.
    Van de 24 heb ik er direct 2 in de vijver van het gemeentelijk park gedumpt (dat IS de stortplaats voor De Kleine Man).
    Van de overblijvende 12 zijn er 3 gestorven tijdens het opwarmen in de microgolfoven. (De Hongaarse handleiding was niet zo duidelijk of dat op ontdooien, dan wel 1000 watt moest).
    Van de overige 9 zijn er 4 met een ernstig defect uit de oven gekomen.
    En van de resterende 5 zijn er 4 luiaards. Kleine luiaards, maar toch luiaards.
    En die ene die overschiet is prijs-kwaliteit duurder dan een uit de Walter Van Gastel kaboutershop. Neen! Goedkoop is duurkoop zei moeder altijd.
    Maar ja. Hij is betaald en mij afwas is weer proper. We gaan hem ook wel graag zien na verloop van tijd.

    Beantwoorden.
    1. Soms neem ik een Petit Beurreke bij de koffie. Ik weet niet of het aan het adjectief ligt, maar dit oefent blijkbaar een grote aantrekkingskracht op onze huiskabouter uit. Deze probeert dus keer op keer mijn koekske te pikken (zó moeilijk om goed personeel te vinden tegenwoordig!). Enfin, ik heb gemerkt dat, als je dan -goed getimed- op je kofiielepel drukt, de steel omhoog zwiept en aldus DKM een flinke schop onder zijn kloten krijgt. Hilariteit alom! Daarna is ie blijkbaar weer heel gemotiveerd om flink wat werk te verzetten.
     Moraal van het verhaal: Als de regering DKM wat lánger laat werken, en wij hem met zijn allen wat hárder laten werken, dan kunnen we op ons gemak DGJ (De Grote Jan) blijven uithangen. (W8, ff op lplke duwe…)

     Beantwoorden.
 3. Dat ze godverdomme zelf gaan werken tot ze doodvallen. Al sinds 1973 is er een energiecrisis. Dus je denkt dan ik rook wat wiet. Om hun te helpen als het ware. Dat ze me daar sinds 1986 nooit mee gepakt hebben is geen wonder maar eerder veel werk.

  Zonder ‘drugstoeristen’ zou de dieselprijs nog harder ineen zakken. Tenminste moet Charlouis het afbollen.Er bestaat gewoon geen maatschappelijk draagvlak voor.

  Voor Kadhaffi is er nog steeds een draagvlak. Verhofstadt omhelsde hem en daarna is ie aan de hele EU gaan vertellen dat ie dood moest. Gelijk ne zot hé.

  Verhofstadt is gewoon niet goed wijs.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter