Trotse Rudy De Leeuw demonstreert brandvrije stakingspost

BRUSSEL – Onder massale belangstelling van de pers demonstreerde het ABVV vanmorgen haar nieuwe model stakingspost. De iStrike 2, zoals de constructie officieel genoemd wordt, is opgebouwd uit de modernste materialen en beschikt over een brede waaier aan hoogtechnologische snufjes en functies. “Met deze iStrike 2 willen we aantonen dat het ABVV een moderne vakbond is, klaar voor de eenentwintigste eeuw,” aldus een trotse Rudy De Leeuw.

Een trotste Rudy De Leeuw spreekt over de vele snufjes van de iStrike 2.
Een trotste Rudy De Leeuw spreekt over de vele snufjes van de iStrike 2.

De vakbonden kregen de voorbije week nogal wat kritiek. Zo verklaarde VBO-topman Pieter Timmermans afgelopen maandag dat zij, met de nationale stakingsactie van vandaag, “met vuur spelen.” Die kritiek kan De Leeuw nu definitief ontkrachten: “De iStrike 2 is volledig opgebouwd uit brandvrije materialen,” legt de trotse vakbondsman uit. “We hebben hem de afgelopen weken uitgebreid getest in onze stakingssimulator en wat we ook probeerden: er sloeg geen vonkje over. Zelfs een ervaren stakingsteam van onze spoorwegafdeling kon hem nooit warm genoeg laten lopen.”
“Men schildert ons graag af als een bende onverantwoordelijke luieriken,” licht De Leeuw zijn demonstratie verder toe. “Maar hiermee kunnen we laten zien dat we de veiligheid van onze leden hoog in het vaandel dragen. En daarmee bedoelen we zowel hun economische als hun fysieke veiligheid. De iStrike 2 is gecertificeerd door het IAEA. Dat heeft er elke vierkante centimeter van gecontroleerd en geen microgram verrijkt uranium gevonden. Laat Bruno Tobback nu nog maar eens zeggen dat wij een ‘atoombom’ gebruiken.”
Enthousiast laat Rudy De Leeuw de talrijke journalisten ook kennismaken met de moderne snufjes van de iStrike 2. Het strakke, gestroomlijnde ontwerp huisvest enkele uiterst gesofisticeerde componenten. “Bluetooth, draadloos Internet en een aanraakscherm,” vertelt De Leeuw. “Dit is een stakingspost voor de toekomst. Met deze hi-tech features willen we vooral een jongere generatie syndicalisten aanspreken. Bij hen leeft soms het idee dat de vakbond krampachtig wil vasthouden aan de structuren van de vorige eeuw en met dat imago willen we nu ook definitief komaf maken. De iStrike 2 toont dat het ABVV een moderne vakbond is.” Als grote finale laat De Leeuw het meest indrukwekkende snufje van de iStrike 2 zien. “Deze stakingspost kan ook vliegen!” roept hij terwijl de woorden “One more thing…” op het scherm achter hem verschijnen. “Als ons centraal computersysteem ergens een bedrijfsterrein ontdekt waar geen actie gevoerd wordt, verschijnt deze informatie onmiddellijk op het GPS-scherm. Met één druk op het scherm kan de iStrike 2 dan opstijgen en er naartoe vliegen!”

Hashtag

Het ABVV verbindt een uitgebreide viral marketing-campagne aan de lancering van de iStrike 2. De vakbond roept haar leden op om via de sociale media over hun ervaringen met de nieuwe stakingspost te vertellen. Ook het brede publiek wordt hiervoor uitgenodigd. Als u vandaag een stakingspost met een nieuwe iStrike 2 ziet, kunt u uw mening daarover kwijt op Twitter. Daarvoor gebruikt u dan de hashtag #iStrike2.

Laat een reactie achter