Nieuw: verzekering tegen verzekeraars

BRUSSEL – Assuralia, de beroepsvereniging van Belgische verzekeraars, stelde vandaag een nieuw verzekeringsproduct voor waarmee men zich kan verzekeren tegen verzekeraars.

Verzekeraars berokkenen hun klanten vaak schade die ze tot nog toe niet op de verzekeraar konden verhalen. (Foto: Gotcredit.com)
Verzekeraars berokkenen hun klanten vaak schade die ze tot nog toe niet op de verzekeraar konden verhalen. (Foto: Gotcredit.com)

Volgens Assuralia kan iedereen die een of meerdere verzekeringsproducten in zijn portefeuille heeft een extra verzekering tegen zijn verzekeraar best gebruiken. “Hoe je het draait of keert, verzekeraars berokkenen hun klanten vroeg of laat altijd wel enige schade”, weet woordvoerder Frederik Bloetnaeghel. “Klanten lezen de kleine lettertjes niet, of lezen de kleine lettertjes toch, en worden bedot waar ze er zelf bij staan door ons team van juridische experts. Welnu, voor een klein, maandelijks bedrag kun je je vanaf nu tegen die specifieke risico’s beschermen bij een erkend verzekeraar.”

Bloetnaeghel raadt aan om de verzekering tegen verzekeraars bij je eigen verzekeraar te nemen. “Die kent de valkuilen en de kleine lettertjes van jouw specifieke profiel het beste. Hij is dan ook de uitgelezen partner om je het beste te beschermen tegen zichzelf.”

Rampenfonds

Ook de nakende eenzijdige contractbreuk van de verzekeraars inzake groepsverzekeringen zou volgens Assuralia onder de polis vallen. “Dat verzekeraars de wettelijk gewaarborgde rente van 3,5 procent op een groepsverzekering willen verlagen tot 0,4 procent zal alle verzekerden voor tienduizenden euro’s schade berokkenen. We zouden dat kunnen afwentelen op het rampenfonds maar dan moet de overheid die grootschalige holdup wel erkennen als ramp, en dat zal niet noodzakelijk gebeuren als je het parcours van de huidige regering even in acht neemt.”

“Het loont dan ook absoluut de moeite om je tegen die verzekeraarsholdup te laten verzekeren”, becijferde Bloetnaeghel. “Voor slechts 100 euro extra per maand, ofwel 48 000 euro na 40 jaar, kun je op die manier wel 40 000 euro recupereren van je verzekeraar.”

7 reacties op "Nieuw: verzekering tegen verzekeraars"

 1. Mijn verzekeraar heeft me verzekerd dat, ondanks mijn afgesloten verzekering tegen verzekeraars, ik toch het slachtoffer zou kunnen worden van malafide paktijken. Vandaar een extra verzekering tegen misbruik van vorig vermelde verzekering. Het is een hele geruststelling: ik ben ver nu van zeker dat het allemaal in orde is!

  Beantwoorden.
 2. Op een dag kwam ik dus zonder geld te zitten. Niks structureels, het kwam gewoon door een hoertje. METEEN begon die vent van de bank te zeuren dat ik te veel geld uit de muur haalde.

  Op een dag pakte zo’n hoer mijn bril af nog voor ik haar te goei bekeken had. En ze vroeg er losgeld voor ook.

  Mensen kunnen zich daartegen maar moeilijk verdedigen.

  Beantwoorden.
  1. Indien zij uw bril afnam was het waarschijnlijk om u beter te kunnen bekijken. Het levert u misschien geen orgasme op, maar kan toch wel als een compliment ervaren worden en kan u alleen maar blij stemmen.
   De vent “van de bank” die in de buurt van zowel hoer als bankautomaat vertoefde, was meer dan waarschijnlijk haar pooier. Een toek op zijn bakkes, zou ik zeggen, en pik meteen zijn fancy zonnebril zodat u minder opvallend naar de rijkdommen van de straat kan gluren.

   Beantwoorden.
 3. Met heel die heisa over nieuwe polissen besloot ik mijn verzekeringsagent op te zoeken voor tekst en uitleg. Toen viel me pas hun uithangbord op: “Groep B. d’Otten – wij verzeveren alles”. Say no more…

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter