Staatsveiligheid formeel: ‘Groen niet in staat tot complot van dergelijke omvang’

Deze mensen kunnen volgens Staatsveiligheid onmogelijk een groot complot organiseren. (foto: Groen)

BRUSSEL – Volgens minister van Leefmilieu, Omgeving en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) maken de klimaatmarsen deel uit van een groen-links complot om haar ten val te brengen. Dat zou haar zelfs bevestigd zijn door Staatsveiligheid, beweerde ze dit weekend tijdens een speech in Voorde.

Dat wil Staatsveiligheid nu formeel en ten stelligste ontkennen. “Wij weten niet waar de minister haar verhaal haalt. We hebben het hier wel over Groen, hé. Die krijgen hun kieslijsten nog niet eens goedgekeurd door hun eigen leden. Wij volgen die partij al jaren, en geloof ons, als er één groepering niet in staat is om iets te bereiken of iets te organiseren, laat staan een complot van dergelijke omvang, dan is het Groen wel.”, weerlegt de veiligheidsdienst met klem.

2 reacties op "Staatsveiligheid formeel: ‘Groen niet in staat tot complot van dergelijke omvang’"

Laat een reactie achter