Vlaams Belang recycleert affiches in Wallonië

BERGEN – In de verkiezingsstrijd van 2014 zal Vlaams Belang, dat afgelopen weekend aankondigde ook in Wallonië een lijst te zullen neerleggen, oude campagneposters inzetten om de Franstalige bevolking te overtuigen op hen te stemmen.

vlaams-belang-buitenDoor die stapels oud papier te recycleren mikt Vlaams Belang in eerste instantie op de Ecolokiezer, maar de ambitie is toch om op termijn een breder draagvlak voor het Vlaams-nationalisme te creëren in Wallonië.

vlaams-belang-vuist-maken“Natuurlijk moeten we de posters een beetje aanpassen aan ons nieuwe electoraat”, vertelt partijkopstuk Philippe De Winter met een spuitbus in de aanslag. “Een Waal kun je immers moeilijk overtuigen met de boodschap ‘Walen buiten’. Maar goed, op voorwaarde dat we ons tegen de juiste bevolkingsgroep keren, moeten we er ook hier in slagen zieltjes te winnen met een harde nationalistische campagne. Ik maak me sterk dat we hier tegen de volgende verkiezingen voldoende animositeit jegens de Vlaming kunnen genereren om de kiesdrempel te halen.”

vlaams-belang-vlaams-geld-copy“Want dat is toch altijd hetzelfde met die hardwerkende Vlaming”, sneert De Winter, op dreef nu. “Met zijn onversneden racisme, met zijn heilige woonwerkverkeer dat voor al die files zorgt waardoor wij hier onze familie in Brussel niet meer kunnen bezoeken. Met zijn niets ontziende vlijt, die de gewone Waal in een slecht daglicht stelt omdat die graag thuis op zijn gemak een pintje drinkt. Het is toch waar, zeker?”

vlaams-belang-omdat-wij-de-vlaming“Het is vijf voor twaalf. We moeten die belastingregering-Peeters aanpakken waar het pijn doet”, besluit De Winter. “Met zijn riante ambtenarenpensioenen en zijn veel te grote overheidsbeslag. Waar is de poen van uw pensioen? In de pocket van Jan met de pet!”

3 reacties op "Vlaams Belang recycleert affiches in Wallonië"

 1. Het Vlaams Belang kan ook Google translate gebruiken natuurlijk.
  Dat zal wel iets vlotter lezen voor die arme walen.
  En de vertalingen zijn niet slecht. Echt niet.
  (Vlaams Belang peut également utiliser Google translate naturellement.
  Ce sera plus facile de lire quelque chose pour ces pauvres perdu.
  Et les traductions ne sont pas mauvais. Vraiment.)

  Beantwoorden.
  1. Het Vlaams Belang komt vaak autoritair over door de stelligheid van hun uitspraken en vaak eentonige stemgeluid. Verder hebben ze een sterke neiging lang over hun ‘grieven’ ( proest :-) ) door te praten terwijl hun kiezers er allang geen interesse meer voor tonen (preoccupatie). U noemt de Walen arm maar op het niveau van empathie scoort U een dikke nul. Door de Walen in het algemeen als profiteurs en lui te bestempelen en door de schuld te leggen bij de werklozen, zowel aan Vlaamse als aan Waalse zijde, breekt het Vlaams Belang enkel het sociaal systeem af. Zelfs de benaming ‘Vlaams Belang’ is niet specifiek genoeg want het speelt enkel in de kaart van een neoliberale kapitaalkrachtige maatschappij, en in Vlaanderen zijn er veel meer brave behulpzame maar arme mensen dan rijke hoogmoedige stinkerds. Vlaamse mensen komen van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen…mensen uit Antwerpen of uit Limburg zijn geen Vlamingen maar Antwerpenaren en Limburgers, en die spreken ook geen Vlaams maar Antwerps en Limburgs. Sappige talen trouwens :-)

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter