Langdurig werklozen vervangen geblesseerde Vincent Kompany en Christian Benteke

ZAGREB – Vanavond spelen de Rode Duivels het belangrijke WK-kwalificatieduel tegen Kroatië. Aangezien gelijkspel volstaat om het ticket naar Brazilië te verzilveren, experimenteert bondscoach Marc Wilmots met het opstellen van enkele langdurige werklozen ter vervanging van de geblesseerde sterspelers Vincent Kompany en Christian Benteke. 

Bij wijze van proefproject heeft senator Rik Daems (Open Vld) bondscoach Marc Wilmots gevraagd om Joeri Sempels (54) en Brecht Beheydt (38), beiden langdurig werkloos, op te stellen tegen Kroatië. “Laat langdurig werklozen zich nuttig maken door hen gemeenschapsdienst te laten doen”, vindt de senator. “Op die manier stellen zij zich solidair op met de maatschappij, die per slot van rekening toch ook solidair is met hen.”

Volgens Daems zouden Sempels en Beheydt een voorbeeldfunctie kunnen vervullen, aangezien alle schijnwerpers vanavond op de Duivels gericht zullen zijn. “Ik maak me sterk dat dit project ook andere langdurig werklozen zal inspireren om uit hun sofa te kruipen, de chips uit hun baard te vegen, een deftige broek aan te trekken en iets te ondernemen”, aldus Daems. “Als we ook maar bij één iemand de gedachte kunnen inplanten dat zijn leven ook iets waard zou zijn als ie maar zou wérken, dan is onze missie geslaagd.”

Emile Mpenza

Het voetbalmilieu is ideaal om na een periode van langdurige werkloosheid terug te wennen aan een normaal arbeidsritme. “Het gros van de voetballers staat nooit op voor tien uur ’s morgens, en aan eens om de twee dagen een drietal uur trainen kan zelfs de hardnekkigste generatiewerkloze uit de Borinage wennen”, stelt Marc Wilmots. “Ik heb er dus alle vertrouwen in dat Sempels en Beheydt zich snel zullen integreren in de ploeg. En op termijn kunnen ze, door het zelfvertrouwen dat ze hier opbouwen en de sociale contacten die ze hier smeden, misschien wel doorstromen naar een volwaardige job in derde nationale, ofzo.”

Oorspronkelijk viel Wilmots’ oog op ex-Rode Duivel Emile Mpenza (35) om de vacante betrekking op te vullen. Die kwam wegens zijn langdurige werkloosheid ook in aanmerking, maar kon op de valreep een interimcontract bij tweedeklasser Eendracht Aalst verzilveren. Daarom koos de bondscoach voor Joeri Sempels, die zijn sporen verdiende bij de caféploeg Borussia Strakzak, en Brecht Beheydt, een sterkhouder van zaalvoetbalploeg Patro Hijsen. Beiden zijn al jaren werkloos en hebben zich in de daarmee gepaard gaande vrije tijd volledig kunnen toeleggen op hun trap- en tackletechniek.

Kroatië – België, 17:15, LIVE op VIER

Eén reactie op "Langdurig werklozen vervangen geblesseerde Vincent Kompany en Christian Benteke"

  1. nog ne keer een goed inietiaatief van de vld dat is nogal wat anders dan de rooi ratten en de groen gijtensokkenwollendragers maar ik pijns dat diene luie waal aan de zijlijn was in zijn ooren heeft want hij heeft die invallers niet op gestelt ze moeten wat opletten met al die aandacht voor de roode duivelsch ook want ge ziet dierekt den nva achteruitgaan in de pijlingen en dieruppoo lacht al in zijn oomoovuistjen

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter