Man beschuldigt vrouw van plagiaat Radiohead

Het timbre van Ludo’s zagende echtgenote lijkt als twee druppels water op dat van Thom Yorke. (Foto: anyonlinyr, CC BY-SA 2.0)

ZOERSEL – Benadrukkende dat het nu ’toch echt wel schoon genoeg is met dat gezaag’ heeft Ludo G. zijn vrouw vanochtend beschuldigd van plagiaat. Volgens de geluidstechnicus uit de Antwerpse Kempen heeft zijn echtgenote voor haar reprimandes en gemekker duidelijk leentjebuur gespeeld bij het oeuvre van de Britse electropopgroep Radiohead.

“Haar favoriete riedeltje, namelijk dat ik dringend nog eens naar het containerpark moet gaan, kun je amper onderscheiden van hun vroege werk“, klaagt de man. “En het is intussen even afgezaagd.”

“Als ik ’s morgens wakker word weet ik nooit of de wekkerradio iets van Amnesiac aan het spelen is of dat de vrouw met wie ik nu al twintig jaar lief en leed deel in haar halfslaap vraagt of ik de vuilnisbakken al heb buitengezet”, aldus Ludo. “Ook haar timbre lijkt als twee druppels water op dat van Thom Yorke. Vooral als ze zich kwaad maakt over mijn voorkeur om staand te urineren. Dan moet je al een kenner zijn om het verschil met Fake Plastic Trees te horen.”

Met de beschuldiging wil Ludo zijn vrouw opzadelen met een torenhoge publishing-factuur. “Als de platenbonzen deurwaarders op haar beginnen afsturen zal het wel rap gedaan zijn met die klaagzangen”, hoopt de man.

Ludo’s echtgenote houdt echter vol dat ze al haar gezeur zelf heeft bedacht. Ze kijkt de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Onze Ludo heeft de ballen niet om hiermee verder te gaan. Veel geblaat en weinig wol. Ach, sinds wij getrouwd zijn doet hij niets anders dan zagen. Precies Lana Del Rey.

 

2 reacties op "Man beschuldigt vrouw van plagiaat Radiohead"

  1. Ludo hoeft niet te hoog van de toren te blazen. Toevallig stond ik – in De Warande in Turnhout -eens naast hem tijdens de pauze in een klein lokaaltje met een mannetjesfiguurtje op de deur. En wat voor een geluid produceerde hij? ‘Who ‘ll stop the rain’! (Hij had al heel wat pintjes gedronken die avond en het eerste deel van de voorstelling was, om het plastisch uit te drukken, nogal lang uitgelopen.) Gelukkig was het geen voorstelling van Creedence Clearwater Revival, ze zouden hem zeker ter verantwoording geroepen hebben. Overigens geloof ik best zijn vrouw als ze zegt dat hij de ballen niet heeft om met het proces door te gaan. Want als hij kloeg over hoofdpijn omwille van haar gezaag stopte ze hem systematisch vol met Iboprufen. en sedert vandaag weten we wat voor effect dat kan hebben op mannen. Blijkbaar wist zij dat al veel langer.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter