Bo Van Spilbeeck verdient plots 20 procent minder

VILVOORDE – Journaliste Bo Van Spilbeeck, tot voor kort bekend als Boudewijn Van Spilbeeck, zal vanaf februari een aanzienlijk percentage van haar loon moeten inleveren. Dat maakt de HR-dienst van VTM bekend.

Als Boudewijn (l.) had journaliste Bo Van Spilbeeck (r.) recht op een aanzienlijk groter salaris. (Foto: VTM)

Volgens de Medialaan gaat het om een standaardprocedure. “Toen ik het geslacht van onze medewerker veranderde in het SAP-systeem, paste het programma automatisch de salarisberekening aan”, aldus Magda van de personeelsdienst. “Akkoord, nu Boudewijn een Bo geworden is, verdient ze minder voor hetzelfde werk. Maar we kunnen uiteraard niet toelaten dat ze meer zou krijgen dan de andere vrouwen hier, zoals Birgit Van Mol en Catherine Moerkerke, gewoon omdat ze ooit een man geweest is. Dat zou toch onrechtvaardig zijn?”

Naar verluidt heeft Bo gevraagd om de bewerking ongedaan te maken, maar dat is volgens Magda van de personeelsdienst uit den boze.  “Wat denkt die Bo wel, dat wij hier à la carte werken? Die weet zeker niet hoeveel moeite het kost om haar terug in die groepsverzekering te zetten, een nieuw leasecontract te onderhandelen met D’Ieteren, om nog te zwijgen van de nieuwe autoverzekering, al die loonkloofparameters terug in de tabel te zetten en dat glazen plafond te herberekenen?”

“En trouwens, zomaar om de haverklap van geslacht veranderen, dat laat het systeem niet toe”, aldus nog Magda van de personeelsdienst.

Van Spilbeeck zou erg verveeld zitten met het loonverlies. “Op veel vlakken was het leven toch veel makkelijker als man”, beseft de journaliste.

18 reacties op "Bo Van Spilbeeck verdient plots 20 procent minder"

  1. Ziezo, nogmaals het zoveelste bewijs dat er nog veel werk aan de winkel is om die loonkloof te dichten en het glazen plafond te doorbreken.
   Het bedrijf zelf zou wel eens een geste kunnen doen en loon naar werk kunnen vooropstellen ongeacht wie dit uitvoerd V/M/X.
   Het is natuurlijk wel goedkoper voor het becrijf om één loon naar beneden te halen danwel om er verschilllende opwaarts aan te passen.

   Beantwoorden.
 1. Die Bo zou beter wat consequenter zijn. Laatst gingen ze samen voor het eerst de damestoiletten opzoeken, Magda en zijzelf. En terwijl Bo al plassend naar beneden staarde, prevelde ze: “Het is nu allemaal wat minder naar beneden toe, maar dat is goed zo, zo heb ik het altijd al gewild”. So, what is the problem, bitch?

  Beantwoorden.
 2. logisch vind ik…….Boudewijn heeft er duidelijk al die tijd dat hij er reeds werkt geen probleem mee gehad dat hij 20% meer had dan zijn vrouwelijke collega’s……nu hij heeft besloten liever als Bo te leven moet hij zowel de pleziertjes als de ongemakjes er bij nemen…..

  Beantwoorden.
 3. Kijk toch gewoon naar de harde bewijzen, in casu het beeldmateriaal bij dit artikel! Links staat een gemotiveerde Boudewijn Van Spilbeeck keihard zijn best te doen om goed verslag uit te brengen over de Catalaanse kwestie, terwijl rechts madam Bo Van Spilbeeck gewoon wat staat te flaneren voor een fotoshoot. Wat moet een willekeurige rechtgeaarde werkgever (V,M,X) daar nu van denken?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter